BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.514,01
HABER /  GÜNCEL

TRTden önemli açıklama

Tuncay Güney'i canlı yayına çıkardığı için bazı kesimlerce topa tutulan TRT, açıklamayla iddialara cevap verdi.

Abone ol

TRT 2'nin canlı yayına katılan Güney'in Baykal'ın MİT ajanı olduğu iması çok tartışılmıştı. Güney'in ayrıca TRT'den para aldığı da iddia edilmişti.

Tepkilerin ardı arkası kesilmeyince kanaldan yazılı açıklama geldi.

"Eurovision birimi tarafından teknik yardım talebi kabul edilmiş ve birliğin Kanada üyesiyle irtibata geçilerek, canlı yayın gerçekleştirilmiştir. Bu canlı yayının maliyeti hakkında yalan ve art niyetli yorum yapanlar şunu bilmelidir ki TRT, kaynaklarını son derece verimli ve etkin kullanır.

UYDU MASRAFLARI

Avrupa Yayın Birliği ile olan anlaşmaların kendisine getirdiği avantajla TRT bu yayını sadece 6 bin 410 dolara mal etmiştir. Bu ücretin 3 bin 710 doları Kanada'daki yerel uyduya, 2 bin 700 doları ise uluslararası yayın sağlayan uyduya verildi.

GÜNEY'E KESİNLİKLE ÖDEME YOK

EBU ile olan anlaşmalarımız çerçevesinde, yapılan yayında zikredilen ücretin haricinde, yayına katılan Tuncay Güney'e kesinlikle ödeme yapılmamıştır.
Kıtalararası bir yayını yurt içi bir yayından daha ucuza mal eden TRT, yayıncılık rekabetinde geri kalan kuruluşlar tarafından çok abartılı yanlış rakamlarla eleştirmektedir.

Tuncay Güney'in TRT ekranlarında niçin yer aldığını soran ve bu konuda art niyetli açıklama yapanlar, aynı şahsın defalarca değişik basın kuruluşlarında yer alması karşısında niçin susmuşlardır?

Büyüteç programının 4 saatlik yayınında hiç kimseye kuruluşa ya da bir fikre doğrudan ya da dolaylı olarak saldırılmamıştır. Program sunucusunun tarafsızlığı herkesin malumudur. Tüm program boyunca karşıt görüşler için sürekli telefon numaralarımız bildirilmiştir. Büyüteç programını arayıp da görüş bildiremeyen tek bir kişi yoktur.

İSMİ GEÇENLER TEK TEK ARANDI

Programın sadece birkaç dakikalık bölümünde ismi geçen kişiler, ertesi gün tek tek aranarak, TRT ekranlarının kendilerine açık olduğu ve diledikleri yayında kendilerine söz verileceği bildirilmiştir. Hal böyleyken TRT'nin kendilerine sunduğu 'karşı görüş', 'cevap hakkı' gibi teklifleri reddedenler kamuoyunu yanlış bilgilerle aldatmaktadır."

Açıklamada, TRT'nin habercilik refleksinin bu alanda aldığı mesafenin her geçen gün arttığı belirtilerek, "Ergenekon soruşturmasıyla ilgili TRT'nin özel hassasiyet gösterdiğini iddia edenler, gerek geriye dönük gerekse bugünden itibaren TRT haberlerini daha dikkatli izlemelidir" denildi.