BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  POLİTİKA

Halk beni istedi iddiası

Kendisini "Bu nasıl hırs?" sözleriyle eleştiren Başbakan Erdoğan'a Aytaç Durak'tan yanıt var.

Abone ol

AK Parti'den istifa ederek MHP'den büyükşehir belediyesi için aday gösterilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yaptığı geniş katılımlı kamuoyu araştırmasında, büyük çoğunluktan ''yeniden aday olun'' mesajı aldığını öne sürdü.

Aytaç Durak, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Adana adaylarının açıklaması sırasında kendisini kastederek ''Ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek ve hala burayı bırakmak istemiyor. Bu nasıl hırs?'' şeklindeki ifadesini anımsattı.

Açıklamasında, ''Adana halkı beni yeniden başkan görmek istiyorsa, bu talebe duyarsız kalamazdım'' ifadesine yer veren Durak, şunları kaydetti:

''Kaldı ki, AK Partili üyeler arasında yapılan ilk temayülde ve Adana'da yapılan bütün anketlerde AK Partili seçmenler ve de özellikle Adana halkı 'Aytaç Durak' demişti. Ayrıca, her şey seçim mi demek? 5 yıl boyunca hizmet için birlikte çalıştığı insanı, hedef tahtasına koymak hangi vicdana sığar?

Sayın Başbakan'ın kurduğu AK Parti'nin tüzüğünde, 'Genel Başkan 2 seferden fazla seçilemez' hükmü bulunmasına rağmen, bu hüküm bizzat kendi iradesiyle Büyük Kurultay'da değiştirilerek, siyasi geleceğinin önü açılmıştır. Benim 4 dönemdir belediye başkanı olmamı eleştiriyorlar. Ama Ankara'da siyaset yapanlar, parti tüzüğünü değiştirerek kendi siyasi geleceklerindeki sınırlamayı kaldırabiliyorlar.''

Her zaman halka danışarak karar verdiğini belirten Durak, açıklamasına şöyle devam etti:

''Ben her zaman halkıma danışarak karar verdiğimi söylüyorum. Önümüzdeki seçimler öncesi de yine halka danıştım. Büyük çoğunluk benim yeniden aday olmamı istedi. Adaylık konusunda Sayın Başbakanı mı dinleseydim, yoksa Adana Halkını mı? Elbette halkımı dinleyeceğim.

Bundan doğal bir şey olabilir mi? Benim hayat anlayışımda, halkıma hizmet etmek çok büyük bir şereftir. Aynı zamanda fedakarlıktır. Özel hayatımızı, ailemizi ihmal etmektir. Ben halkımın isteğine 'hayır' diyerek, onun teveccühünü ve inancını görmezden gelip görevden kaçamazdım.''