BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

TRT Eurovision için kararını verdi

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, puanlama sisteminde değişiklik yapılmaması halinde Türkiye'nin Eurovision’a bu yıl da katılmayacağını söyledi.

Abone ol

DENİZLİ’ye bu yıl 4. kez yapılacak olan Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali’nin galası için gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin , Türkiye’nin gelecek yıl da puanlama sisteminde değişiklik yapılmaması halinde Eurovision’a katılmayacağını açıkladı.

Şahin, “Yönetim Kurulu, bu konuda yetkiyi bana verdi. Henüz süremiz var ama Eurovisyon’a bu yıl da katılmama gibi bir düşüncemiz var. Puanlama sisteminde yeni bir düzenleme yapılmazsa Eurovision’a katılmayacağız” diye konuştu.

Şahin, basın mensuplarının Türkçevizyon’un yarışmaya dönüştürülmesinin Eurovisyon’a rakip olma düşüncesi taşıyıp taşımadığı yolundaki sorusuna ise Türkiye’nin bu yıl da büyük olasılıkla Eurovision’a katılmayacağı yanıtını verdi. Şahin, Türkiye’nin Eurovisyon’da sms oylarının fazla olmasına rağmen jüri oylarıyla alt sıralara düştüğünü belirterek, “SMS oylarının ağırlıkta olduğu sistemde Türkiye, SMS oylarıyla yüksek puanlar alıyor ve üst sıralarda yer alıyordu. Ancak Eurovision düzenleme komitesi SMS ve jüri oylarının ağırlığını yüzde 50’ye getirerek aynı ağırlığı verince puanımızı aşağı çekti. Bunun değiştirilmesi yolundaki itirazlarımız sonuç vermeyince geçen yıl Eurovision’a katılmama kararı aldık” diye konuştu.

SÜRE BİTMEDİ AMA

Şahin, aynın sistemin sürmesi halinde gelecek yıl da Türkiye’nin Eurovisyon’a katılmayacağını belirterek, “Henüz süre bitmedi. Ancak gelecek yıl da Eurovisyon’a katılmama gibi bir düşüncemiz var. Eger puanlamada yeni bir düzenleme yapılmazsa gelecek yıl da Eurovisyon’a katılmayacağız. Yönetim Kurulu bu konuda yetkiyi bana verdi” diye konuştu. Şahin, Eurovision’da 5 kurucu ülkenin elemelere katılmadan finallerde yarışmasının da adaletli olmadığını, bazen bu ülkelerin sonuncu bile olduğunu belirtti.