BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Havada panik

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Paris seferini yapan yolcu uçağı, kabininde duman ve koku hissedilmesi üzerine Atatürk Havalimanı’na geri dön...

Abone ol

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Paris seferini yapan yolcu uçağı, kabininde duman ve koku hissedilmesi üzerine Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Paris seferini yapan TK 1827 sefer sayılı TC-JNF kuyruk tescilli A330-200 tipi uçağı, saat 14.50’de 260 yolcusunu alarak Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Uçak kalktıktan yarım saat sonra bir yolcu, kabin ekiplerine uçağın içerisinde yanık kokusu olduğunu söyledi. Uçağın içerisinde yayılan koku ve dumanı kabin ekiplerinin kaptan pilota bildirmesi üzerine, kaptan pilot hava kontrol kulesi ile irtibata geçerek Atatürk Havalimanı’na geri dönüş izni istedi. Uçak saat 15.45’te sorunsuz bir şekilde inişini gerçekleştirdi. Yapılan incelemede, yanık kokusu ve dumanın bir yolcunun elektronik cihazından kaynaklandığı belirlendi.
Uçağın kontrollerinin yapılmasından sonra, yolcular yaklaşık 3 saatlik gecikmenin ardından aynı uçakla Atatürk Havalimanı’ndan Paris’e hareket etti.
(İHA)