BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan CHP'ye sert sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kirli ellerin CHP'li vekilleri maşa olarak kullanıp Türkiye'yi karıştırmak istediğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen ekim ayından itibaren anamuhalefet partisinin bazı milletvekillerinin içinde olduğu bir kirli senaryonun Türkiye'de sahnelenmek istendiğini ifade ederek, halkı tuzaklara karşı uyanık olmaya çağırdı.

Çözüm sürecine değinen Erdoğan, "780 bin kilometre karede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar oraya gitsinler." diye konuştu. 

"CHP tarihinde acaba kaç tane cemevi açılmıştır" diye soran Erdoğan, kendi dönemlerinde açılan cemevlerinin daha fazla olduğunu iddia etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da havalimanı ve yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış törenine katıldı.

RABİA SELAMI

Adıyaman Valiliği önündeki platformda coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı. Erdoğan, Rabia selamı ile vatandaşların sevgi seline karşılık verdi. Erdoğan'ın konuşmasının ardından 6 yaşındaki Suriyeli Abdullah El Muassır'ın, Türkiye'nin kendilerine uzattığı yardım elinden dolayı teşekkür mahiyetindeki şarkısı da alandakileri coşturdu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları:

erdogan.20130914175311.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman'da havalimanı ve yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış törenine katıldı. Erdoğan, şiir okuyan Suriyeli Abdullah El Nasir'a (6) oyuncak verdi.

Gece gündüz durmadan çalıştık, durmak yok yola devam edik. Daha yapacağımız çok şey var. Rabbim ömür verdiği müddetçe size hizmet etmeye devam edeceğiz. 11 yılda nice kışkırtmalara karşılaştık, kirli senaryoların hamdolsun hepsi bozuldu. Tüm Türkiye'ye ilan etmek istiyorum. Bizim millete ve ülkeye eser kazandırmaktan başka hiçbir hedefimiz yok. Bizim derdimiz kardeşlik, derdimiz muhabbet, sevgi. Hedefimiz bölgemizde ve dünyada barış sadece dayanışma ve kardeşlik.

MAYA SAĞLAM

Adları Gezici midir nedir bilemiyorum Adıyaman'a gelebildiler mi? Niye gelemediler ? Maya sağlam, maya. Yapay tartışmalara Adıyaman prim vermedi. Milletin enerjisini heba edenlerden olmadı. Bizler de olmayacağız. Biz ülkeye zaman kaybettiren, zarar veren, yakıp yıkan, ellerinde molotofkokteyliyle benim halkımın, vatandaşımın, milletimin huzurunu kaçıranlardan olmadık, olmayacağız.

SANDIKTAN NETİCE ALIRSAN BİZ DE SENİ ALKIŞLARIZ

Bu meydanlarda molotofkokteylilerle dolaşan gençlere sesleniyorum, onların arkasında olan CHP ve onun milletvekilerine sesleniyorum: Eğer siz kendinize inanıyorsanız, kendinize güveniyorsanız demokraside sandık, bu işin namusudur. Sandığa hazırlanırsın, sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarız ama neticeyi sandıktan alamıyorsan, başka yollara başvurarak bu milletin huzurunu kaçırmayın. Sandık sonucuna saygı duymak, her siyasi parti için zorunluluktur.

 BURASI NE MISIR NE DE SURİYE

Dertleri başka. Allah’ın izniyle burası ne Mısır’dır ne Suriye’dir. Çünkü Türkiye artık bu işin olgunluğuna ulaşmıştır. Dolayısıyla sandıktan çıkan neticenin takdire şayan olduğu bir ülke durumundadır ve dünyanın demokrasinin örneği olan ülke sınıfındadır."

Elinde güç olanın millete dayatmalarda bulunma dönemi artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir. Milletin beklentilerine kulak tıkama dönemi artık geri dönmemek üzere geçmişte kalmıştır.

KARDEŞLİK MESAJLARI

Red inkar asimilasyon politikaları artık ayaklarımızın altındadır, o kapı kapanmıştır. Bizi ayıranlara hizbir zaman prim vermedik. Kürdü kürt olduğu için sevmiyorum, Arabı Arap olduğu için sevmiyorum,  beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyorum.

Sünni alevi beraberdir ve kardeştir. 1071'den beri bu topraklarda biriz beraberiz hep birlikte Türkiye'yiz. Önümüzdeki sorunları hep birlikte kardeşlik hukuku içinde aşacağız. Daha güzel Adıyaman'ı inşa edeceğiz.

erdo.20130914185125.jpg
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adıyaman'daki toplu açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesini kesen Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan evlere kura sonucu sahip olan vatandaşlara anahtarlarını teslim etti.

TUZAKLARA DÜŞMEYECEĞİZ

Türkiye genelindeki Alevi kardeşlerime sesleniyorum. Ülkemizde ana muhalefet partisinin bazı vekillerinin bizzat içinde olduğu kirli senaryo sahnelenmek isteniyor. Kökü dışarıda olan, ipini Türkiye düşmanlarının tuttuğu provokatörlerin oyunlarına gelmeyecek, tuzaklara düşmeyeceğiz. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, sokaklar yangın yerine çevrilmek isteniyor. Kan akması, gençlerin zamansız hayatını kaybetmesi için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir el, bir kirli el maalesef anamuhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye'de huzursuzluk çıkarmak istiyor.

CHP TARİHİNDE KAÇ TANE CEMEVİ AÇILDI? ARAŞTIRSINLAR

Soruyorum buradan, soruyorum, Cumhuriyet Halk Partisinin tarihinde, başta Genel Başkanları olmak üzere, araştırsınlar, baksınlar, acaba kaç tane cemevi açılmıştır, kaç tane? Baksınlar. Medyaya da sesleniyorum, yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum, köşe yazarlarına sesleniyorum, düşünce adamlarına sesleniyorum, araştırsınlar, baksınlar. Ama bir de AK Parti'nin iktidarı döneminde, Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde acaba ne kadar cemevi açılmış, onlara da bir baksınlar. Görecekler ki onlarla, CHP yönetimleriyle mukayese edilemeyecek destekleri biz verdik ve bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum.

DERSİM'İN HESABINI VERMEDİLER

Bunlar da Dersim'in hesabını veremedi. Bu CHP, Dersim'in hesabını veremedi. Şimdi kalkıyorlar, ülkemi karıştırmak için, milletimizi birbirine düşürmek için maalesef bütün vilayetlerimizde huzursuzluk meydana getiriyorlar

TUZAKLARINI TEK TEK BOZMAK ZORUNDAYIZ

Türkiye geçmişte yaşadığı o ağır acıları bir daha yaşamasın istiyoruz. Bunu Türkiye'ye tekrar yaşatmak ve bizi karanlık o geçmişe döndürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Ekonomide sıçrama yapıyoruz, büyümede dünyada en öne geçiyoruz, beyler rahatsız oluyor. İnanın meydan bulsalar, zil takıp oynayacaklar. Bu CHP bu. Kahramanmaraş'ın, Çorum'un, Sivas'ın, Gazi Mahallesi'nin o derin acılarını, o büyük acılarını bize tekrar yaşatmak isteyenlerin tuzaklarını tek tek bozmak zorundayız

Yaşam tarzlarına karışmayacağız, benim başörtülü ve başı açık kardeşim birlikte yürüyecek. Birbirimizin özgürlüklerine saygı göstereceğiz.

İKİNCİ DEVLET İSTEYENLER NEREDE DEVLET BULUYORSA ORAYA GİTSİNLER

Bizi parçalamak isteyenlere karşı tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik. 780 bin kilometre karede ikinci bir devleti isteyenler kusura bakmasınlar onlar kendilerine nerede devlet buluyorlarsa buyursunlar oraya gitsinler. Ama bizim ülkemizde tek vatanımız var, tek bayrağımız var, bu bağımsızlığın ifadesidir, yıldızıyla da şehitlerimizin ifadesidir. Tek milletiz. Bu nedir? Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Bitti. Bununla bütünleşiyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle hepsiyle bir oluyoruz, beraber oluyoruz. Türk Kürt'e saygı duyacak, Kürt de Türk'e saygı duyacak. Böyle olacak bu iş. Bu kadar rahatlık, bu kadar imkanlar varken şu eğitimde yaptığımız, sağlıkta yaptığımız devrimler niye sizi rahatsız ediyor bunlara bunu söyleyin, ne oluyor size deyin.

BU DAĞLAR TERÖR DAĞLARI DEĞİL

Kato dağından haber aldım. Çok hoşuma gitti. Yıllarla kanla gündeme gelen Kato dağı artık askerimizin düğünlerdeki halaylarıyla gündeme geliyor.

Buna fırsat vermeyeceğiz dik duracağız. Niye? Bu dağlar terörün dağları değildir. Bu dağlar pikniğin, kardeşliğin, halayların yapıldığı dağlardır. Olaya böyle bakacağız. Huzur ortamı devam ettikçe bölgede yatırımlarda artmaya başladı. Çok daha hızlı bir şekilde ilerliyor.

Aylardır bölgeden ölüm haberi gelmiyor. Bu huzuru bozanlar tarihi bir vebalin altında kalır. Silahlar aradan çekilecek, siyaset konuşacak. Bu kardeşiniz aldatanlardan olmadı, bu kardeşiniz söz verip sözünden dönen olmadı.

sevgi.20130914185839.jpg
Erdoğan, TOKİ tarafından yaptırılan evlere kura sonucu sahip olan vatandaşlara anahtarlarını teslim etti. Vatandaşlar Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundu.

HANİ DÜNYANIN SESİ?

Konu sadece kimyasal silahlar mı? Kitlesel imha silahlarını nereye konuyorsunuz? 1700 kişi kitle imha silahlarıyla öldürüldü,  110 bin kişi kitla imha silahlarıyla öldürüldü. Hani dünyanın sesi? BM hala kararını veremedi, ipe un seriliyor.

SEVSİNLER SENİ

Ana muhalefetin genel başkanı çıkıyor barışa evet diyor. Savaşa hayır mitingleri yapacakmış sevsinler seni. Sen Çanakkale'de 'savaşa hayır' diyebildin mi? Çanakkale'de Haçlı zihniyetine karşı 'hayır' diyebildin mi?

O gün senin yanında, tabii senin demeyeceğim. O gün bizim yanımızda kimler vardı? Suriyeli Müslüman kardeşlerimiz vardı. Bosna'dan Müslüman kardeşlerimiz vardı. O gün bizim yanımızda dünyanın değişik yerlerinden Müslüman kardeşlerimiz vardı. Niye gelmişlerdi? 'Türkiye'de bizim Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor' diye gelmişlerdi. Hatta dünyanın diğer ucundan aldatılarak gelenler vardı. Burada savaş esnasında ezan seslerini duyunca kandırıldıklarını, aldatıldıklarını anladılar ve hemen saflardan koptular. Bu birlik, böyle bir birliktir.

İHANETE ORTAK OLUYORLAR

Burada yüzbinlerce insanı öldüren, 7 milyon vatandaşını göçmen hale getiren bir diktatöre karşı, buradan birliktelik seslerini çıkaranlar, bu ihanete ortak oluyorlar, zulme ortak oluyorlar. Bu topluluk, hiçbir zaman zalimlerle beraber olmadı. Ama biz şuna inanıyoruz, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

TÜRKİYE'NİN BİR İLKİ OLACAK

Benim bir ahdim vardı. O da Şanlıurfa'yı Adıyaman'a bağlayan Bozova Yolu'ydu. Bu konuda bir ilki başlatmıştık. O zaman bakanıma bak burası duble yol olmayacak, 3 gidiş, 3 geliş olacak demiştim ve şu anda Bozova'ya kadar 3 gidiş 3 geliş bitti. Şimdi Bozova-Adıyaman arası inşaat başladı o devam ediyor. İnşallah yaklaşık 110 kilometrelik bir Şanlıurfa-Adıyaman Yolu Türkiye'nin bir ilki olacak."