BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Sizin huzurunuz, bizim huzurumuz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yeni Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile bir araya geldi. Nami’yi teb...

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yeni Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile bir araya geldi. Nami’yi tebrik eden Davutoğlu, “Sizin huzurunuz, barışınız, güvenliğiniz, bizim için kendi huzurumuz, barışımız, güvenliğimiz anlamındadır” dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı olduktan sonra ilk yurt dışı gezisini Türkiye’ye yapan Özdil Nami ile Hilton Otel’de bir araya geldi. Mevkidaşına “Kritik bir dönemde bu görevi üstlendiniz” diyen Davutoğlu, “İnşallah güzel hizmetlere vesile olur. İnşallah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güzel bayrağıyla ebediyete kadar yaşayacak. İnşallah bu sefer bu fırsatı Rum Kesimi de kaçırmaz. Kapsamlı bir barış imkânı doğar. Her zaman Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türkleri’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanında olmaya devam edecek. Her halde ve her şartta sizin huzurunuz, barışınız, refahınız, güvenliğiniz, bizim için kendi huzurumuz, barışımız, refahımız, güvenliğimiz anlamındadır. İnşallah kapsamlı bir barışı da hep beraber gerçekleştirirsiniz” dedi.

İLK YURT DIŞI ZİYARETİ
Bakan Nami ise, “İlk yurt dışı ziyaretimi Türkiye Cumhuriyeti’ne yapıyorum. Bu yerleşen bir gelenek, bu bana büyük bir gurur verdi. Beni kabul etmeniz ayrı bir incelik, içtenlikle teşekkür ediyorum. İstişare ve işbirliğimiz devam edecek. Sizin de buyurduğunuz gibi Kıbrıs konusu çok tarihi bir kavşağa gelmiş durumda. Kıbrıs Türk halkı artık geleceğinin, dünya statüsünün açıklığa kavuşmasını talep ediyor. Bu belirsizliğin devam etmemesi lazımdır. Dünya ile bütünleşme yolunda çok önemli bir isteğimiz, talebimi ve arzumuz var. Ve dünyanın buna kulak vermesini istiyoruz. Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüm için elimizden gelen her türlü çabayı Kıbrıs Türk halkı gösterdi. Sizler de buna daima destek oldunuz. Maalesef Rum tarafının bir hayli oyuyla hala daha dünyadaki belirsizliğimiz devam ediyor. Ama buna bir elbirliği, iş birliği ile son verme zamanı geldiğimi düşünüyoruz. Biz Kıbrıs’ta federal bir çözümün olmasını istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu yönde ancak bu karşı tarafın olumlu cevap vermesi ile olur. Onların da üzerine düşen görevi yerine getirmeleri gerekir. Birleşmiş Milletler’in de bu sorumlulukların bilincinde hareketle bizim ortaya koyduğumuz olumlu çabalara destek vermesi gerekir. Bu çalışmaları el birliğiyle çok daha iyi noktalara taşıyacağımıza benim en ufak bir şüphem yok” diye konuştu.
(İHA)