BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Burası ne Mısır’dır, ne Suriye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de artık sandık sonuçlarının ayaklar altına alındığı dönemlerin kapandığını, sandıktan netice alamaya...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de artık sandık sonuçlarının ayaklar altına alındığı dönemlerin kapandığını, sandıktan netice alamayanların başka yollara başvurarak milletin huzurunu kaçırmaması gerektiğini belirterek, “Burası ne Mısır’dır, ne Suriye’dir” dedi.
Adıyaman’da yapımı tamamlanan tesislerin ortak açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, millete hizmet emekten başka gayeleri olmadığını belirterek, “Biz millete hizmeti kendimize dert ettik” diye konuştu. Adıyaman’da tarihi bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, kentteki yatırımların değerinin 810 milyon lira olduğunu açıkladı ve bu yatırımların hayırlı olmasını diledi.
11 yıl boyunca nice tuzaklar ve kışkırtmalarla karşılaştıklarını ama azimle yola devam ettiklerini ifade eden Erdoğan, “Yapılamaz denilenleri yaptık, Rabbim ömür verdiği müddetçe de yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“BURASI NE MISIR’DIR NE SURİYE”
Gezi Parkı ve sonrasında yaşanan sokak gösterilerine değinen Başbakan, “Sanal gündemlere takılıp kalmayacağız. Sanal gündemleri oluşturanlar zannetti ki bizi meşgul edecekler. Ülkeye zaman kaybettiren, zarar veren, yakıp yıkan, milletimin huzurunu kaçıranlardan olmadık, olmayacağız. Adları Gezici midir nedir, bilemiyorum! Bunlar Adıyaman’a gelebildiler mi? Geziciler Adıyaman’a gelebildiler mi, gelemediler. Neden, çünkü maya sağlam” diye konuştu.
Eylemcilere ve onlara destek veren CHP’li vekillere seslenen Erdoğan, sandığın demokrasinin namusu olduğunu kaydederek, “Sandıktan çıkana sahip çıkmak her partinin sorumluluğudur. Kimin ne hesabı varsa sandıkta görmelidir. Eğer siz kendinize güveniyorsanız, inanıyorsanız sandığa hazırlanırsın. Sandıktan neticeyi alırsan biz de seni alkışlarsınız. Ama sandıktan netice alamıyorsan milletin huzurunu kaçırma” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle devam etti:
“Burası ne Mısırdır, ne Suriye’dir. Sandıktan çıkan neticenin takdire şayan olduğu, demokrasinin örneği bir ülkedir. Çünkü Türkiye artık bu işin olgunluğuna ulaşmıştır.
Türkiye’de sandık sonucunu ayaklar altına alma dönemi artık kapanmıştır. Halka rağmen iktidar mümkün değildir.”

“ALEVİ KARDEŞLERİME SESLENİYORUM…”
Provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını isteyen Başbakan Erdoğan, “Alevi kardeşlerime sesleniyorum. CHP’nin bazı milletvekillerinin bizzat içinde olduğu bir kirli senaryo Türkiye’de sergilenmek isteniyor. İbadethanelerde çirkin kışkırtmalar yapılıyor, kan akması için her türlü tahrikler yapılıyor. Bir kirli el maalesef ana muhalefet partisi milletvekillerini maşa olarak kullanıp Türkiye’de huzursuzluk çıkartmak istiyor” dedi.
Alevi-Sünni herkesin bu topraklar üzerinde bir ve kardeş olduğuna vurgu yapan Başbakan Erdoğan, “Biz birbirimize kalplerimizi açtık ve engelleri aştık. Bundan sonra da sorunları geride bırakacağız ama kardeşlik hukuk içinde. Provokasyonlara ve kışkırtmalara gelmeyeceğiz. İpi dışarıda olan provokatörlerin oyununa gelmeyeceğiz” dedi.
“Ekim ayından itibaren ana muhalefet vekillerinin bizzat içinde olduğu bir senaryo sergileniyor. İbadethanelerde tahrikler yapılıyor. Bir kirli el muhalefet partisi vekillerini maşa olarak kullanıp huzursuzluk çıkarıyor” diye devam eden Erdoğan, “CHP iktidarında araştırsınlar kaç tane cemevi açmışlar? Bir de Erdoğan’ın döneminde kaç cemevi açılmış, ona da baksınlar. Görecekler ki mukayese edilemeyecek vaziyettedir. Dersimin hesabını veremedi bu CHP. Şimdi kalkıp ülkeyi karıştırmak için tüm vilayetlerde huzursuzluk çıkarıyorlar” diye konuştu.

“MEYDAN BULSALAR ZİL ÇALIP OYNAYACAKLAR”
Türkiye’yi karanlık günlerine döndürmek isteyenler olduğunu belirten Erdoğan, “Bizi karanlık geçmişe döndürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ekonomide sıçrama yapıyoruz, beyler rahatsız oluyor. Meydan bulsalar zil çalıp oynayacaklar. CHP bu” ifadelerini kaydetti.
Hukuk dışı her eyleme hukuk içinde gereken her türlü müdahalenin yapılacağını belirten Başbakan Erdoğan, halkın can ve mal güvenliğinin sağlamanın görevleri olduğunu hatırlattı.
Türkiye’nin güçlendikçe her sorunu çözdüğünü anlatan Başbakan, Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olanlar bulunduğunu, terör ve mezhep çatışması ile Türkiye’nin yürümesinin durdurulmak istendiğini söyledi.

“BUNUN ALTINDA EZİLİRLER”
Çözüm süreciyle artık şehit haberlerinin gelmediğini anlatan Başbakan, terörle anılan Kato Dağı’nda düğün yapıldığını, asker ve vatandaşların halayda birleştiğini, özlenen tablonun bu olduğunu söyledi. Erdoğan, “Doğu’nun, Güneydoğu’nun kanı üzerinden uyuşturucu ticareti yapanlar, rant devşirenler, tuzaklarda maşa olanlar bunun altında ezilirler, bunun hesabını veremezler” dedi.

“KİTLE İMHA SİLAHLARINI SAYMIYOR MUSUN ?”
Suriye’de 110 bin insanın öldürüldüğünü hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beşar Esed’in, babası gibi bir diktatör olduğunu, hatta onu bile geçtiğini söyledi. Dünyanın Suriye’deki katliamlara karşı takındığı sessizliği eleştiren Erdoğan, “Dünya ne diyor? Kimyasal silahlarla bin 700 kişi öldürüldü diyor ve üzerine gidiyorlar... Biz diyoruz ki konu sadece kimyasal silahlar mı? Kitle imha silahlarını saymıyor musun? Bunlar tanklarla toplarla, uzaktan atılan bombalarla öldürüldü. Dünya nerede, nerede dünyanın sesi? Birleşmiş Milletler hâlâ karar veremedi. İpe un seriyorlar. Yok orada toplantı yapacaklar, yok şurada toplantı yapacaklar.” diye konuştu.
CHP’nin yapacağı ‘savaşa hayır’ mitinglerini eleştiren Başbakan, Türkiye’nin tek ses olması gerektiğini belirterek, “Tek sese destek vermeyenler zulme ortak oluyor” dedi.

MISIR’DAKİ DARBE
Mısır’da demokrasinin askeri darbeyle sekteye uğradığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Biz darbecilerin yanında olamayız. Mısır ve Suriye’nin halkının yanındayız. Onlar bizim kardeşlerimiz” dedi.
Erdoğan’ın konuşması, kalabalıkla birlikte Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda adlı şarkının nakarat kısmının söylenmesiyle sona erdi.
(İHA)