BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Trilyonluk senedin sırrı çözüldü

Kayseri'deki yolsuzluk iddiasının temel dayanağını oluşturan senedin düzmece olduğu belirtiliyor.

Abone ol

Kayseri'deki yolsuzluk iddiasında yeni gelişme. Emniyet'in kriminal raporuna göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin imzasının bulunduğu tahsil edilen 10 trilyonluk senet düzmece çıktı.

Şamil Tayyar bugünkü köşesinde Emniyet'in senetle ilgili hazırladığı rapora yer verdi. Kriminal rapora göre, 10 trilyon liralık senet, Ergenekon sanığı Yusuf Erikel tarafından hazırlandı. Bu iddiayı, hem Erikel (doğrudan) hem Tolon (avukatı aracılığıyla) yalanladı.

Şamil Tayyar senetle ilgili iddialar sonrası aradığı Özhaseki'nin kendisine verdiği cevabı köşesinde yazdı:

“Eğer senedi tahsil etmişlerse, parayı vermişsek neden senedi almamışız? Senet neden onlarda kaldı? Kişisel olarak istesem bile böyle bir parayı ödemem mümkün değil. Belediye imkanlarıyla ödenmişse kayıtlardan hemen çıkar, gizlenmesi asla mümkün değildir.”

HAMURCU: SENEDİ ERİKEL VE TOLON DOLDURDU

CHP'nin iddialarını dayandırdığı ve halen belgede sahtecilik suçundan 6 yıl hapis cezası almış Hacı Ali Hamurcu'nun “Senet Yusuf Erikel ve Hurşit Tolon tarafından dolduruldu!” ifadelerini hatırlatan Tayyar, daha sonra Başkan Özhaseki'nin şantaj iddiasına yer verdi:

“Bana senetle ilgili şantaj yapanlar arasında Yusuf Erikel ile Ali Durmuş Özoğlu var. İkisi de Ergenekon sanığı. Hacı Ali Hamurcu’nin ifadeleri de ortada. Kriminal rapora göre senedin Erikel tarafından doldurulduğu ortaya çıktı. Bunların üzerine gidilirse Ergenekon’un Kayseri’de nasıl bir komplo planladığı ortaya çıkacaktır.”

İşte o senetle ilgili Emniyet'in hazırladığı rapor