BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'deki yolsuzluk Ergenekon'un işi!

Kayseri Belediyesi'indeki yolsuzluk iddiasının suçlusu bulundu. Şamil Tayyar yazısında Ergenekon'u işaret etti.

Abone ol

TBMM'deki bütçe görüşmelerinin açılış oturuma damgasını vuran Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddiaları her geçen gün yeni boyut kazanıyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Meclis'te açıklandıktan sonra büyük yankı yaratan iddialar hala tartışılmaya devam ediyor. İddialara Cumhurbaşkanı Gül'de müdahil olarak Kayseri Belediye Başkanı'na kefil olduğunu söylemişti.
CHP'nin gündeme getirip Kemil Kılıçdaroğlu'nun ısrarla üzerinde durduğu yolsuzlukla ilgili çok çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı. Yolsuzluk ile ilgili 10 trilyonluk senedi 'Ergenekon'cuların düzenlediği öne sürüldü. İddiayı star yazarı Şamil Tayyar köşesine taşıdı:

İDDİA ÇOK VAHİM

-Gazeteport internet sitesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili kavganın nirengi noktası olan 10 trilyon liralık senedin tahsil edildiğini, avukat Yusuf Erikel’in de yüzde 25’lik payını bu paradan tahsil ettiğini bildirdi.

Bu haber, dün Milliyet başta olmak üzere bazı gazetelerde birinci sayfadan verildi. Beyaz TV’deki program partnerim Fikri Sağlar ile programa bağlanan CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da aynı iddiayı dile getirdi.

Bu iddia çok vahimdir. Eğer böyleyse Kayseri defterinin yeniden açılması gerekir. Çünkü yolsuzluk iddialarının örtbas edilmesi için Başkan Mehmet Özhaseki ve genel sekreterinin imzaladığı söylenen senedin tahsili, üzerine gidilirse yolsuzluk iddiasına gerçeklik kazandırabilir.

ERGENEKON BAĞLANTISI

Şamil Tayyar bunun üzerine Özhaseki ile görüştüğünü belirtiyor ve başkanın kendisine, kesinlikle böyle bir tahsilatın olmadığını açıkladığını söylüyor: 
 “Eğer senedi tahsil etmişlerse, parayı vermişsek neden senedi almamışız? Senet neden onlarda kaldı? Kişisel olarak istesem bile böyle bir parayı ödemem mümkün değil. Belediye imkanlarıyla ödenmişse kayıtlardan hemen çıkar, gizlenmesi asla mümkün değildir.”

Senedin düzmece olduğunu ve Ergenekon’un komplosuyla karşı karşıya bulunduğunu anlatan Özhaseki, senetle ilgili emniyet kriminal tarafından hazırlanan raporda “Yusuf  Erikel’in elinin ürünü” ifadesinin olduğunu açıkladı.

Bu gelişme, iddialara yeni bir boyut kazandırdı, kriminal rapora göre, 10 trilyon liralık senet, Ergenekon sanığı Yusuf Erikel tarafından hazırlandı. Yine başkana göre, senetle ilgili kendisine şantaj yapanlar Ergenekon’un tutuklu sanıkları Yusuf Erikel ile emekli asker Durmuş Ali Özoğlu...
(...)