BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Adliyede suikast silahıyla saldırı

Kadıköy Adliyesinde Mehmet Emin Soylu adlı sanık, kumanda şeklindeki tabancayla gözünden vuruldu.

Abone ol

Bir sanık, otomobil alarm kumandası şeklindeki özel yapım ‘el kadar’ bir suikast silahıyla adliyenin ortasında gözünden vuruldu. Ağır yaralı sanık hastaneye kaldırılırken, suikastçı “O abimi vurdu, ben de onu” dedi.

İstanbul, Bostancı’da 2007 yılında ortağı Mehmet Şerif Şimşek’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mehmet Emin Soylu, dün sabah cezaevinden  Kadıköy Adliyesi’ne getirildi. Soylu, 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın ardından salondan çıkarıldığı an, adliye binasına X-Ray cihazından geçerek giren Hasan Çoköz, suikast düzenlemekte kullanılan, otomobil kumandası şeklindeki tabancasını çıkarıp, sanığa iki el ateş etti. Kurşunlardan biri Soylu’nun sol gözüne isabet etti. Jandarma erleri ve adliye polisi Hasan Çoköz’ün üzerine atladı, yaralı Soylu hastaneye kaldırıldı.

İNTERNETTEN SATILIYOR

 Hasan Çoköz ilk ifadesinde, “Erkan Abi ve Mehmet Şerif’in çok ekmeğini yedim. Beni onlar büyüttü ve iş verdi. İntikam almak ve onlara acı vermek için böyle bir plan yaptım. Abimi vurdu, ben de onu vurdum” dedi.

El konulan, otomobil alarm kumandası görünümlü silah, savcı gözetiminde X-Ray cihazından geçirildi, ancak sinyal vermedi. Polis, internet üzerinden alınabildiğine dikkat çektiği Uzakdoğu yapımı bu tür silahların, 6.35 çapında küçük mermiler kullanabilen, daha çok hedefe yakın mesafeden ateş etmek üzere tasarlanmış olduğunu söyledi.