BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  GÜNCEL

Traveltürk TVye bakan desteği

Turizm Bakanı Ertugrul Günay, Türkiye'nin turizm sektöründe ne konumda olduğunu ve gelişimi Traveltürk TV'ye açıkladı.

Abone ol

Turizm Bakanı Ertugrul Günay kendi makamında Traveltürk TV'ye kapılarını açtı. Traveltürk Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ayaz ve Traveltürk haber müdürü Ümit Dandul, turizm sektörüyle ilgili sorularını Bakan Günay'a yöneltti.

Günay ise, Türkiye'nin turizm sektöründe ne konumda olduğunu ve gelişim süresince hangi evrelelerden geçileceğini şöyle anlattı.

2023'TE TURİZM HEDEFİ

Ertuğrul Günay, 2023 yılında Türkiye'de turizm hedefinin 50 milyon turist ve 50 milyar dolar olacağını açıkladı ve sözlerini şöyle sürdürdü;

"Türkiye turizmde dünya sıralamasında şu anda ilk 10'da, fakat ilk 5'e girmek için de önemli adımlar atıyoruz. Bunu da dünyadaki tüm turizm fuarlarına katılarak, tarihimizi, kültürümüzü, kıyılarımızı tanıtarak buralara  getirmeyi  başardık."

TARİH OLARAK ÇOK ZENGİN BİR ÜLKEYİZ

Türkiye'nin tarih olarak çok zengin bir ülke olduğunu dile getiren Günay, "Türkiye'nin geçmişi bir çok uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir  ülkedir ve hala bu uygarlığın ayak izlerini taşıyoruz. Türkiye'ye yılda 10 bin yabancı gazeteci, yazar, ressam konuk ediyoruz, bunlar Türkiye'nin tanıtımı, için çok önemli yatırımlardır" dedi.

En büyük tanıtımın müşteri memnuniyeti olduğunu söyleyen Ertuğrul Günay, bunun sebebini şöyle açıkladı;

"Bizim ülkemize gelen yabancı ya da yerli turistler, tatilden zevk alarak ülkesine döndüklerinde, ülkenin tanıtımı için aktif rol alıyorlar. Bu da ister istemez bizleri mutlu ediyor. Bu yüzden müşteri memnuniyetine her zaman özen gösteriyoruz." 

ÇEVRE TEMİZLİĞİNİN ÖNEMİ

Turizmde ekmek yemenin çevre temizliğinden geçtiğini anlatan Günay, elimizden geldiğince çevremizi korumamamız gerektiğinin de önemine değindi ve bunu yaşadığı bir olayla örnekledi.

"Ben hiç unutmam yıllar önce çocuklarımla Yunan adalarına Akropol Tapınağı'na gittim. Çocuğum yoruldu, gezerken bir sütunun üzerine oturarak dinleniyordu. Osırada müzenin bekçisi gelerek oğlumu o sütunun üzerinden  kaldırdı. İşte o zaman 'tarihi korumak budur' dedim."

Türkiye'de tarihi kalıntılara gösterilen ilginin ise dehşet verici olduğunu söyleyen Günay, "Bizim rehberlerimiz ise ayağıyla taşları kazıyarak  turistlere  tarihi anlatma çalışıyorlar. Bu nedenle eğer sürdürülebilir bir turizm sektörü istiyorsak, tarihimizi korumalı ve çevremizi temiz tutmalıyız." dedi.

Röportaj sonrası Bakan Günay, Traveltürk TV'ye yayın hayatında başarılar dileyerek desteklerini esirgemeyeceklerini söyledi.