BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  DÜNYA

Abhazlar da savaşa girdi

Gürcistan Parlamentosu savaş halini onayladı. Rusya bombaladı. Abhazlar da Gürcü kuvvetleriyle çatışmaya girdi.

Abone ol Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Abhazya, Gürcülerin kontrolündeki Yukarı Kodori bölgesine operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Abhazya yönetimi "Dışişleri Bakanı" Sergey Şamba yaptığı açıklamada, ''Abhaz silahlı kuvvetleri Gürcüleri Yukarı Kodori bölgesinden çıkartmak için operasyon düzenlemiştir'' dedi.

Şamba, Abhaz güçlerinin operasyonda ağır toplar kullandığını söyledi.

Abhazya lideri Sergey Bağapş da daha önce yaptığı açıklamada, Yukarı Kodori bölgesinin bombalaması için savaş uçakları gönderdiklerini belirtmişti.
ASKERİ YIĞINAK

Abhazya lideri Sergey Bagapş'ın yardımcılarından Ruslan Kişmaria, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Gürcü tarafı son birkaç gündür sınırlarımızdaki askeri yığınağını artırmakta'' diye konuşmuştu.

Bagapş, Güney Osetya krizinin ortaya çıkmasından sonra sınırlarındaki Gürcü askeri sayısının en az 4 kat artırıldığını söylemişti.

Gürcistan'ın Güney Osetya'ya yönelik operasyonun başlamasının ardından tüm ordusunu sınır bölgesine yığan Abhazya, Gürcü güvenlik güçlerine karşı savaşması için bin gönüllüyü Güney Osetya'ya göndermişti.