BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.414,15
HABER /  POLİTİKA

Başbakan da tatilde

Cumhurbaşkanı Gül, Göcek'te tatil yaparken, Erdoğan da tatil için Muğla'yı seçti. Açıkla-ma bir milletvekilinden geldi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tatil için Muğla'yı seçti. Başbakan Erdoğan eşi Emine Erdoğan'ın içinde bulunduğu belirtilen ‘Ata’ uçağı bu sabaha karşı 01.30'da Milas- Bodrum Havalimanı'na indi.

Güneşi, tarihi dokusu, akvaryum kadar berrak denizi ve dantel gibi işlenmiş koylarıyla dünyanın gözbebeği olarak kabul edilen Muğla, yabancı devlet büyüklerinin ardından, son günlerde devletin zirvesini de ağırlıyor. Bakanların ve bürokratların sürekli ziyaret ettiği Muğla sahilleri dört gündür Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ev sahipliği yapıyor. Ailesiyle birlikte Göcek'te mavi tura çıkan Cumhurbaşkanı Gül, dört günlük tatilini bir gün daha uzattı. İlk bindiği yatın fotoğraflanmasının ardından tekne değiştiren Cumhurbaşkanı Gül, kimseyle görüşmüyor. Ailesiyle birlikte sakin koylarda tatilini geçiriyor.

ERDOĞAN DA GELDİ

Cumhurbaşkanı Gül, Göcek'te tatil yaparken, Başbakan Erdoğan da tatil için Muğla'yı seçti. Dün akşam İstanbul’da yeğeninin nikahına katılan Başbakan Erdoğan, ‘Ata’ uçağıyla gece saat 01.30'da, Milas- Bodrum Havalimanı'na geldi.

Havalimanının dış hatlar terminalinin uzağındaki karanlık bölgeye yanaşan ‘Ata’ uçağının altına kadar giren biri lüks üç özel otomobil, uçaktan inen konuklarını alarak çok hızlı bir şekilde bitişikteki askeri hava üssüne yöneldi ve çıkışı da buradan yaptı. Bu sırada Başbakan Erdoğan ve yanındakileri görmek mümkün olmadı.

Ailesiyle birlikte oteline yerleştiği belirtilen Başbakan Erdoğan'ın kısa süre mavi tura da çıkacağı belirtildi.

AKP'Lİ ÖZDEN: BİZİM İÇİN ONUR

Resmi makamlardan hem Cumhurbaşkanı hem de Başbakan için hiçbir açıklama veya bilgi gelmezken, tek açıklama AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden'den geldi.

Devletin zirvesini ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduklarını belirten AKP Muğla Milletvekili Yüksel Özden, “Muğla doğası, güneşi, kumu, denizi ve kültürel değerleriyle çok özel bir il. Cumhurbaşkanımız Muğla'nın doğusunda Başbakanımız ise batısında tatil yapıyor. Bu, bizim için büyük bir onur. Tatilde oldukları için ziyaret etmiyoruz. Resmi bir toplantı veya incelemede bulunmayacaklar. Her ikisi de aileleriyle tatil yapıyor. Cumhurbaşkanımızın yarın Muğla'dan ayrılacağını biliyoruz. Başbakanımızın ise henüz programı belli değil” dedi.