BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,90
ALTIN 2.433,79
HABER /  GÜNCEL

Torunu yetişemeyince cami yaptırdı!

Türkiye'de cami yaptırma derneği başkanı olan tek kadın Mukadder Özgünay, cami yaptırma mücadelesini kazandı...

Abone ol

Sekiz sene önce taşındıkları Göksu Evleri Sitesi ve bitişiğindeki Hisar Evleri Sitesi'nde on bin civarında yaşayandan biri olan 74 yaşındaki Mukadder Özgünay, bayram namazına geç kalan torununun durumundan etkilenerek giriştiği cami yaptırma mücadelesini kazandı.

Mukadder Özgünay, cami yaptırma konusunu eşine açtığında eşinin kendisine 'Sen deli misin?' dediğini söylüyor. Site halkının karşı çıktığı cami işi için kolları sıvayan ve Anıtlar Kurulu'ndan Büyükşehir Belediyesi'ne kadar bütün kapıları aşındırıp 2,5 senede izinler alan ve inşaata başlayan Mukadder Özgünay kurulan cami yaptırma derneğinin de başkanı.

TEK KADIN BAŞKAN

tek kadın cami yaptırma derneği başkanı olduğunu söyleyen 74 yaşındaki Özgünay, cami için Beykoz Kaymakamı'nın 'İyi ki burada bir kadın dernek başkanı var yoksa burada ne cami yapılırdı ne de huzur olurdu' dediğini ifade ediyor.

Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılacak caminin 500 kişilik kapasitesi olduğunu söyleyen Özgünay, inşaatın büyük ölçüde bittiğini sadece içinin, peyzajının ve işlemelerinin kaldığını belirtiyor. Özgünay, Ramazan ayında bitmesi planlanan caminin açılışına Başbakan'ın da katılmasını beklediklerini ifade ediyor.

İLK İMARLI CAMİSİ OLDU

Mukadder Özgünay, '2,5 sene Anıtlar Kurulu'ndan karar çıksın diye bekledim. İki kere projeyi iptal ettiler yine yaptırdık' diyor. 137 caminin bulunduğu Beykoz'da ilk imarlı camiyi yapacaklarını belirten Özgünay, karşı çıkan site yönetimlerini ise 'Biblo gibi cami yaptıracağım' diyerek ikna etmeye çalıştığını kaydediyor..