BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK son darbeden sonra ne tarafa kaydı

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ağır darbe alan örgüt rotasını değiştidi ve Karaadeniz'e kaydı...

Abone ol

Güneydoğu'dan İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropol kentlere uyuşturucu sevkiyatı yapan zehir tacirleri güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları nedeniyle yol rotalarını değiştirip Karadeniz bölgesine yöneldi.

PKK'nın gelir kaynağını uyuşturucudan sağladığını ifade eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Son 2 yılda Diyarbakır polisinin 25 ton uyuşturucunun ele geçirilmesi, tehlikenin büyüklüğünü gösteriyor "dedi.

Habertürk'ten Ahmet Yukuş'un haberine göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, PKK'nın gelir kaynağı uyuşturucu ekimi ve ticaretine yönelik tarihin en büyük darbesi vuruldu.

DERBİ MAÇLARINDA SEVKİYAT

Diyarbakır'da 2011-2012 ve 2013 yılının Ocak ayında yapılan bin 479 operasyonda 25 ton kilogram esrar maddesi ve 2 milyon 700 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Operasyonlarda ise 903 kişi tutuklandı. Kimi zaman çocuklarını, kimi zaman araçlarda gizli bölümler oluşturan zehir tacirleri son olarak Diyarbakır'da özel yaptıkları tahta kapılar arasında uyuşturucu sevkiyatı yaparken polise yakalandı. Zehir tacirleri polis ve askerden kaçmak için son yıllarda ise Şampiyonlar ligi ve derbi maçları saatlerinde sevkiyata yapmaya başladı. Bu yöntem kısa sürede deşifre olunca yeni arayışlarına girdiler.

ÖRGÜT ROTASINI DEĞİŞTİRDİ

Uyuşturucu tacirlerin kırsalda asker, il merkezleri girişlerinde polisin ani baskınlarını ile büyük darbe alması üzerine uyuşturucu rotası değişti. Güneydoğu'da özelikle Diyarbakır'ın Hani; Lice, Kulp, Dicle ilçe kırsalında üretilen uyuşturucuyu; Şanlıurfa, Adana, Elazığ, Malatya illeri üzerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa gibi metropol kentlere gönderin zehir tacirleri yoğun baskınlar üzerine yol rotasını değiştirip temin ettikleri uyuşturucuyu Bingöl, Erzurum üzerinden Karadeniz bölgesine yöneldi.

Son 2 yılda 25 ton uyuşturucunun ele geçirildiğini söylen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, "Ele geçirilen miktarın büyüklüğü gençlerimizi bekleyen tehlikeyi göstergesidir. Organizeli yapılan uyuşturucu trafiğinin önüne geçmek için 24 saat aralıksız çalışıyoruz "dedi.