BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Bozdağ o ilin sırrını twitter'dan açıkladı!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yabancıların en çok mğlk aldığı il olan Yozgat'ın sırrını twitter'dan açıkladı...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yabancılara en çok gayrimenkul satışının Yozgat’ta yapıldığına ilişkin haberlerle ilgili, “Yozgat’ta taşınmaz satın alan ‘yabancı’ statüsündeki kişiler yurtdışında yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş Yozgatlı hemşerilerimizdir” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yabancılara en çok gayrimenkul satışının Yozgat’ta yapıldığına ilişkin haberler üzerine twitter’dan açıklama yaptı.

AHMET ALİ GİBİ BİZİM İNSANLARIMIZ

Bozdağ, “Yozgat’ta taşınmaz satın alan ‘yabancı’ statüsündeki kişiler yurtdışında yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş Yozgatlı hemşerilerimizdir. Çifte vatandaş olan ve tapu kayıtlarında ‘yabancı’ olarak görülen kişiler ‘Ahmet’, ’Ali’ gibi bizim insanlarımızdır. Yozgatlı hemşerilerimizin yurtdışında olmalarına rağmen memleketlerine sahip çıkmaları, yatırım yapmaları bizim için gurur kaynağıdır” dedi.

YABANCILARIN EN ÇOK MÜLK ALDIĞI İL ŞAŞIRTTI

Türkiye’de 2003’ün başından 2012’nin sonuna kadar yabancılara toplam 137 milyon metrekare taşınmaz satıldı.

Dikkat çeken ise en çok taşınmaz satın alınan il oldu. Zirvede tahminlerin aksine ne İstanbul var ne de İzmir... Yozgat en çok mülk satışı yapılan il oldu.  (DEVAMINI OKU)

31675.jpg