BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,68
ALTIN 2.404,53
HABER /  GÜNCEL

Topkapı saldırganı öldürüldü

İstanbul'un turistik bölgesi Sultanahmet'te bir kişi, etrafa ateş açtı.

Abone ol

İNTERNETHABER- İstanbul'un en yoğun turistik mekanlarının başında gelen Topkapı Sarayı bu sabah silahlı bir saldırıya sahne oldu. İki görevliyi yaralayan saldırgan, teslim olmayınca güvenlik güçlerince öldürüldü.

Saldırganın olay yerine Suriye plakalı bir araçla gelmesi ve saldırı anında Arapça "Ben Suriyeliyim" diye bağırması akıllara saldırganın Suriyeli olduğunu getirdi.

Üstelik saldırının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye yönelik yaptırımlarını açıkladığı dakikalarda gerçekleşmesi Suriyeli ihtimalini güçlendirdi.

BAKAN ŞAHİN YALANLADI

SAVAŞA GİDER GİBİ HAZIRLANMIŞ
Topkapı Sarayı'nı kana bulayan Suriyeli saldırganın üzerinde bulundurdukları dikkatlerden kaçmadı

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

OPERASYON POLİS TELSİZİNE BÖYLE YANSIDI
Topkapı Sarayı'na silahla girerek rastgele ateş açan şahsa yönelik operasyon, polis telsizlerine saniye saniye yansıdı.

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

AKILLARA NORVEÇ SALDIRISINI GETİRDİ

Topkapı Sarayı'nda saldırı düzenleyen Libyalı saldırganın tarzı akıllara Norveç'teki katliamı getirdi.

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

SALDIRIDA SURİYE PARMAĞI MI VAR?

Saldırının Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı 600 Libyalı asker Suriye'deki muhaliflere destek olmak üzere "Türkiye üzerinden" Suriye'ye geçtiğinin öne sürülmesinin ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da Suriye'ye yönelik yaptırımları açıklamasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.
Ayrıntıları okumak için TIKLAYIN...

Ancak İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in verdiği bilgilere göre saldırgan 1975 doğumlu Libya vatandaşıydı. Saldırgan, Türkiye'ye ise 27 Kasım tarihinde giriş yaptı. Olay yerine ise Suriye plakalı bir araçla geldi. Saldırganın adının ise Samir Selam Ali olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Topkapı Sarayı'na gelen bir kişi, ateş açmaya başladı. Elinde tüfek, boynunda fişek, sırtında çanta olan zanlının üzerinde bir silah daha olduğu görüldü. Saray'ın içine giren zanlının açtığı ateş sonucu bir asker ile bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yaralı askerin bacağından vurulduğu öğrenildi. Özel güvenlik görevlisinin durumunun ise biraz ağır olduğu bildirildi.

Görgü tanıkları, akli dengesinın bozuk olduğu belirtilen zanlının "Allahu Ekber" diyerek etrafa ateş açtığını ifade ettiler. Zanlının hedefinin Topkapı Sarayı'nın önünde bekleyen askerler olduğu iddia edildi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Özel Harekat polisleri de Saray'ın çatısına çıktı.Saldırgan ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken zanlının teslim olmayı kabul ettiği yönünde haberler geldi. Silah seslerinin kesilmesi "Saldırgan yakalandı" yorumlarına neden oldu.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak saldırgan, teslim olmaktan vazgeçerek tekrar ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yeniden çatışma yaşandı. Bir saaten fazla süren çatışmanın ardından saldırgan öldürüldü.

Korku dolu anlar yaşanmasına neden olan zanlının etkisiz hale getirilmesi için polis helikopteri de havadan destek verdi.

ÇAPKIN: YABANCI UYRUKLU OLABİLİR

Operasyonu yöneten İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın operasyonun bitmesi sonrası kısa bir açıklama yaptı.

Çapkın, şunları söyledi:

"Operasyon sona erdi. Saldırganın yabancı uyruklu olduğu tahmin ediliyor. Saldırgan, ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olayda iki yaralı var."

VALİ MUTLU: TESLİM OLMADI

Zanlının "teslim ol" çağrılarına olumsuz yanıt verdiğini ifade eden İstanbul Valisi Hüseyin Mutlu, "Kimliğini belirleyip sizlere açıklayacağız. Netleşmeden bilgi vermek istemiyoruz. Teslim olmasın söyledik. Teslim olmamakta kararlı görülünce de gerekli müdahale yapıldı."

KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sultanahmet'te yaşanan silahlı olaya ilişkin ''Olay yeri inceleme ekipleri, olay yerinde, şahsın kimliği henüz belli değil'' açıklamasında bulundu. Arınç'ın açıklamalarının kısa bir süre sonrasında ise saldırganın kimliği açıklandı. Saldırgan, Libya uyruklu Samir Selam Ali olduğu kaydedildi.  

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER


GÖRGÜ TANIĞI OLAYI ANLATTI