BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Saldırıda Esad'ın parmağı mı var?

Sultanahmet'te bugün yaşanan silahlı çatışmanın perde arkasındaki güç kim?

Abone ol

İNTERNETHABER- Sultanahmet'teki terör girişiminin Ulusal Geçiş Konseyi'ne bağlı 600 Libyalı asker Suriye'deki muhaliflere destek olmak üzere "Türkiye üzerinden" Suriye'ye geçtiğinin öne sürülmesinin ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da Suriye'ye yönelik yaptırımları açıklamasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

"SANA DA RAHAT YOK MESAJI MI?"

Saldırganın uyruğunun Libyalı, kullandığı aracın da Suriye plakalı olması ise akıllara Esad yönetiminin Türkiye'ye misilleme yaptığı iddiasını gündeme getirdi.

Eylem yeri olarak da Türkiye'nin en yoğun turistik bölgesi olan Sultanahmet'in seçilmesinin saldırıda çeşitli ülke vatandaşlarının etkilenerek düya kamuoyunun ilgisinin Türkiye'ye çevrilmesini amaçladığı yorumlarına neden oldu.

TÜRKİYE DESTEĞİNE Mİ KIZDI?

Mısır'da yayın yapan El-Ray El-Arabi adlı haber sitesi, Ulusal Geçiş Konseyi'ne (NTC) bağlı 600 Libyalı askerin Suriye'deki muhaliflere destek olmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye geçtiğini öne sürdü.

600 ASKER KATILDI!

El-Ray El-Arabi'nin Mısır devlet kaynaklarına dayandırdığı iddiasına göre, Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'in onayıyla 600 asker, Suriyeli muhaliflerin yanında çatışmak ve eğitim desteği vermek üzere Suriye'ye geçerek Özgür Suriye Ordusu'na katıldı.

Haberde 600 Libyalının Türkiye üzerinden Suriye'ye giriş yaptığı ileri sürüldü. İngiliz medyası geçen hafta, NTC yetkilileriyle Suriyeli muhaliflerin İstanbul'da gizli bir toplantı yaptıklarını iddia etmişti.

Libya Ulusal Geçiş Konseyi, Suriyeli muhaliflerin İstanbul'da bir araya gelerek kurduğu Suriye Ulusal Konseyi'ni Suriye halkının meşru temsilcisi olarak tanıyan ilk hükümet olmuştu.