BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,72
ALTIN 2.406,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

2011'in son dolandırıcılık bombası!

Elektronik ve internet bağımlılıkları üzerine bir araştırma yapmakta olan Hayat boyu Sevgi Derneği, karşılaştıkları bir dolandırıcılık olayını kamuoyuna sundu.

Abone ol

Dernek yetkililerinden İsmail Karakaş'ın yürüttüğü çalışmada yurtdışından gelen bir takım 'e-mail'ler tespit edildi.

Konunun incelenmesini gerektiğini düşünen dernek yetkilileri gönderilen diğer mailleri beklemeye başladı. Mailleri gönderenlerle herhangi bir contact kurulmayınca bu kez farklı adreslerden yenileri gelmeye başladı.

Gelen elektronik postaların artması ve bunların başka insanlara da gönderildiğini düşünen dernek başkanı ve aynı zamanda sanatçı kişiliği ile tanınan Dila Tezemir, gerekli adli soruşturmanın başlaması ve toplumu bilinçlendirmek için gerekli startı verdi.

Dila Tezemir'in yaptığı yazılı açıklama şöyle;

"Birçok insanımız yabancı dil bilmediği için kendilerine gelen mailleri silmekte veya önemsiz olarak silmektedirler. Aslında bu onların farkına varmadan herhangi bir dolandırıcılığa maruz kalmalarını sağlamaktadır. Yaptığımız çalışmada aşağıda içeriğini bulabileceğiniz birçok e maile rastladık. Bu elektronik postalar Doğu Afrikada bulunan Burkina Faso dan gönderilmiş olarak görünüyor. Kendilerini bir bankanın yöneticisi olarak göstermeye çalışan kişiler bankadaki hesaplarda eski dönemlerden kalan birtakım fonların bulunduğunu ve bunlara uzun zamadır dokunulmadığını yazıyor ve hatta bunlarla ilgili haberlerin olduğu birtakım linkler paylaşıyorlar.

Gerekli izahatı yaptıktan sonra milyonlarca dolarlık bu serveti size ait bir hesaba transfer etmek istediklerini ve bunu için sizden bilgilerinizi talep ediyorlar. Tabiki bunu karşılıksız olarak istemiyorlar. Bazı göndericiler yüzde otuzunu, bazılarıda bunun için size yarısını vermeye hazırlar. İşin enteresan tarafı böyle bir iş için size kısa bir süre tanıyorlar. Ayrıca işin en ilginç yanı birçok elektronik postadada iletişim kurulmasını isteyen kişilerin telefonları mevcut.

İnsanımızı bu tür bir yazışmadan uzak durmaya davet ediyoruz. Zira istenilmeden kurulabilecek bir iletişim kendilerini mali suçlar şubeleri ile başbaşa bırakabilir. Bankanızın adından,evlilik durumunuza,yaşınızdan cinsiyetinize kadar herşeyin sorulduğu bu maileri cevaplamamanız en sağlıklı yol olacaktır.

Biz sivil toplum kuruluşu karşılığında ne tür bir pozisyonla karşılaşılacağını tam olarak bilmediğimiz konuyu ilgili makamlara bildirmek üzere gerekli hazırlıkları yapıyoruz" dedi.