BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  GÜNCEL

Saldırgan O'nu mu örnek aldı?

İstanbul Topkapı Sarayı'ndaki silahlı saldırı akıllara Norveç'teki saldırıyı getirdi

Abone ol

İNTERNETHABER - İstanbul güne Topkapı Sarayı'ndan yükselen silah sesleriyle başladı. Savaşa gider gibi silahlarla donanan bir saldırgan, soluğu İstanbul'un en yoğun turistik merkezlerinden biri olan Sultanahmet'te aldı. Hedefi ise Topkapı Sarayı'ydı. Daha saraya adım atar atmaz bir güvenlik görevlisini yaraladı. Ardından ise ortalığa kurşun yağdırmaya başladı.

Saldırı sürerken yayımlanan bir fotoğraf ise akıllara Norveç'te 91 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı katliamı getirdi. 

Saldırgan aynen Norveç'teki saldırgan gibi özel olarak kendini hazırlamıştı. Sırtında dizi dizi mermilerin bulunduğu fişeklik vardı. Elinde aynen Norveç'teki benzeri gibi pombalı bir tüfek, bacağında ise başka bir silahı taşımaya yarayan özel bant vardı. Aynen Norveç'teki benzeri gibi ortalığa rastgele ateş açtı.

1.20111130120208.jpg

AŞIRI SAĞCIYDI

Norveç'te katliam yapan Anders Behring Breivik'in aşırı sağcı ve İslam karşıtı olması saldırının nedenleri konusundaki soru işaretlerini gidermişti. Saldırganın amacı Norveç hükümetinin göçmenlere ve müslümanlara karşı politikalarını eleştirmekti. 

1.20111130121403.jpg

SALDIRGAN SURİYELİ ÇIKTI

İstanbul'daki saldırgan ise 1958 doğumlu bir Suriye vatandaşı çıktı. Saldırı, son dönemde Türkiye ile Suriye arasında artan siyasi ve diplomatik gerginliğin sonucu gibi görünüyor. Saldırıdaki dikkat çekici bir diğer nokta ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Suriye'ye yaptırımları açıkladığı dakikalarda saldırının başlamış olmasında yatıyor.