BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Topçu'dan Erdoğan'a zehir gibi sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, hem hükümete hem de Erdoğan'a yüklendi. İşte Topçu'nun o sözleri;

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözler! Erdoğan'ın kontrolden çıktığını iddia eden Topçu, beğenilmeyen her kararın altında paralel yapı denilerek, yeni bir korku imparatorluğunun yaratılmaya çalışdığını söyledi. 

Prof. Dr. Zuhal Topçu, NTV'de mahkeme kararıyla "yok sayılan" tahliye kararlarını değerlendirdi. Yargıya yönelik hükümet cephesinden yöneltilen eleştirilerin, AK Parti'nin politikaları sonucu oluştuğunu iddia eden Topçu, "Bir tarafta paralel denilen bir yapının yargısı diğer taraftan hükümetin yargısından bahsediliyor. Milletin yargısı nerede merak ediyorum" diye konuştu. İşte Topçu'nun konuşmasından satır başları;

"Mahkeme eğer bir karar verdiyse, beğenirsiniz beğenmessiniz buna saygı duymak zorundasınız. Bu kararın özellikle mukayese edilecek noktası; Anayasa'dır, kanunlardır. Bunlarla mukayese edilerek belli bir kararı açıklamak zorundasınız. Bir mahkemede alınan karar eğer onlara uygun değilse hemen kodlanıyor: İşte darbeci, bu parallerin kararı, bu darbecilerin kararı diye!

"ÖFKESİNE, SİNİRİNE TAHAMMÜL KALMADI"


Hakikaten böyle bir durum, ülkeyi bölmeye, parçalanmaya, kutuplaşmaya doğru atılan adımların iyice hızlandığının bir göstergesidir. Artık Sayın Cumhurbaşkanı'nın öfkesine, sinirine bu halkın tahammülü kalmamıştır.

"BİRİLERİNİN İKAZ ETMESİ GEREKİYOR"

Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın konuşmasına bakıyoruz. "Özellikle denge ve denetlemenin" olması gerektiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı'nın çok hoşuna gitmeyecek laflar etti. Yakında Anayasa Mahkemesi Başkanı'na yönelik yeni bir komplo teorilerinin üretileceğini tahmin ediyoruz. Kızgınlıkları artık kontrolden çıkmıştır. Bunu birilerinin Sayın Cumhurbaşkanı'na ikaz etmesi gerekiyor.

"BEĞENMEDİĞİNİZ YARGI KARARLARI İLE..."

Hemen beğenmediğiniz sonuçları, böyle yargılamalarla belli kesime yönelik suçlamaları gündeme getirmek Sayın Cumhurbaşkanı'na da iktidara da yakışmıyor. Bunun için akli selim biçimde düşenmek gerekir. Eğer bir mahkemenin yanlışı varsa, onun takibini yaparsınız ve nerede nasıl yanlışlar yapılıyor bunu bulmanız gerekir. Yoksa polisleri topluca görevden almak, işte hakimleri HSYK'nın hemen toplanıp, hakimleri görevden uzaklaştırmaları, yanlış ve tehlikelidir. Böyle zorlamalarla, adalet sistemini yaralıyorsunuz. Buna dikkat etmeniz gerekiyor."