BIST 9.916
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.438,01
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Akdoğan'dan cemaate kurşun sözler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, cemaate yüklendi, MİT TIR'larına operasyon düzenleyenlerin bugün aynı şeyi hukuka yaptığını söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Hidayet Karaca ve tutuklu polisler için verilen tahliye kararını hukuk sabotajı olarak değerlendirdi. MİT TIR'larını ihbar ederek ülkeyi zora sokanların bugün yine devlet gücünü kullanarak devlere operasyon çekmeye çalıştıklarını kaydeden Akdoğan, "Yılanın başını ezmek gerekiyor" diye konuştu.

Yalçın Akdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen toplantıda konuştu.  Vesayet odaklarının "AK Parti bu seçimden başarılı çıkarsa, bize yeni Türkiye'de yer yok" dediğini belirten Akdoğan, yeni Türkiye'de bu yapılara asla yer olmayacağına işaret etti.

"BU YILANIN KAFASININ KOPARILMASI GEREKİYOR" 
 
Akdoğan, son birkaç gündür akla zarar işler olduğunu, hukuk sabotajı yapıldığını belirterek, adeta devlete, hukuka ve demokrasiye meydan okunduğunu söyledi.
 
"Birileri 'Yıkılmadık ayaktayız' görüntüsü vermeye çalışıyor" diyen Akdoğan, "Yeniden hortlamaya çalışıyorlar. Sizin hortlaklarınızla da mücadele edeceğiz, kendinizle de mücadele edeceğiz, neyiniz kaldıysa, bu ülkede milletin iradesine el uzatan hangi yapı, hastalıklı yapı varsa hepinizle sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"KERTENKELE BENZETMESİ" 
 
Akdoğan, bu kişilere "kertenkele" benzetmesi yaptığını anımsatarak, "Yılanın kafasını koparmak, bunun başını ezmek gerekiyor" diye konuştu. Akdoğan şöyle konuştu;

"O insanları, canlı bomba gibi bu eylemlere gönderen kimse, bunları intihar eylemcisi haline getiren hastalıklı anlayış kimse ondan hesap sorulması gerekiyor. Bunlar taşeron, sadece figüran. Nasıl MİT tırlarına operasyon yaptıysa, kendi ülkesini bütün dünyaya teröristmiş gibi, teröristlere yardım eden ülkeymiş gibi göstermeye çalıştıysa, daha önce MİT Müsteşarına operasyon yaptıysa işte bu da aynı şey, aynı operasyonu devlete çekiyorlar. Devletin yükünü kullanarak devleti dize getirmeye çalışıyorlar, bu çok vahim bir durumdur. Bunlar herkesi dinledi, sınavlarda soruları çaldılar, insanların sicilini bozdular, geleceği çaldılar, bunlar taşeron. Bir insan kendi ülkesinin ordusuna, milli kurumlarına, istihbarat örgütlerine kumpas kurar mı? Bunlar yerli olamaz, bunlar milli olamaz, bunlar yabancı odakların tetikçileri, taşeronları. İşte bu seçim bu yüzden hayati önemde."