BIST 10.253
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.403,00
HABER /  GÜNCEL

Topbaştan yeni müjdeler

Fiziksel Engelliler Vakfı, Kartal'da yeni rehabilitasyon merkezi kuruyor

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da kurucuları arasında bulunduğu Fiziksel Engelliler Vakfı, Kartal'da ''Fiziksel Engelliler Eğitim Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'' kuracak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkan Vekili İdris Güllüce başkanlığında toplandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, toplantı öncesinde Meclis'teki tüm siyasi partilerin gruplarını ziyaret ederek, İstanbul'un 2010 Yılı Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi, 2009'da İstanbul'da yapılacak ''Dünya Su Forumu'' ve ''İstanbul Lalesiyle Buluşuyor'' etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Toplam 74 raporun görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun 1/5000 ölçekli Kartal Güneyi Nazım İmar Planı'na yönelik itiraz da ele alındı.

Raporda, Şehir Planlama Müdürlüğü'nün imar planı sınırları içinde Sosyal ve Kültürel Tesis alanı içinde kalan 43 pafta, 601 ada 13 parselin Özel Sağlık Alanı'na alınmasının talep edildiği belirtildi.

İtirazı yerinde bulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu, özürlülere yönelik söz konusu rehabilitasyon merkezinin yapımı için belirtilen parselin sosyal ve kültürel tesis alanından özel sağlık alanına alınması yönünde görüş bildirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi de CHP'li Meclis üyelerinin karşı oy kullandığı söz konusu raporu, komisyon görüşü doğrultusunda oy çokluğuyla kabul etti.

-MERKEZ 1000 METREKARE ARSA ÜZERİNE YAPILACAK-

''Fiziksel Engelliler Eğitim Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'', Kartal Rahmanlar'da Fiziksel Engelliler Vakfı'na bağışlanan 1000 metrekare arsa üzerine, İstanbul Anadolu Yakası ve Kartal çevresindeki özürlülerin fizik tedavi, eğitim ve rehberlik gibi çok yönlü rehabilitasyon ihtiyaçlarına yönelik olarak kurulacak.

Yurtdışında ve Türkiye'deki rehabilitasyon merkezi örnekleri araştırılarak yapılacak merkezde, hizmet ve üniteler her türlü fiziksel engelliye uygun şekilde planlanacak ve Yeditepe Üniversitesi ile de işbirliğine gidilecek.

Merkezde, sağlık ünitesinde fiziksel terapi, psiko-sosyal destek ünitesi, eğitim ünitesinde fizik tedavi eğitimi, araç tamir ve adaptasyon ünitesi, sosyal eğitim, sosyal ünitede de çeşitli sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin düzenleneceği salonlar, yemekhane, çay bahçesi, sosyal alanlar, merkezin faaliyet ve ürünlerinin sergileneceği showroom, salon sporları, su sporları gibi birimler yer alacak.