BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Busha güven dibe vurdu

ABD'de halkın, Başkan Bush'a desteği, göreve geldiği 2001'den bu yana en düşük seviyede bulunuyor.

Abone ol

ABD'de halkın, Başkan George W. Bush'a desteği, göreve geldiği 2001'den bu yana en düşük seviyede bulunuyor.

Washington Post gazetesi ve ABC News televizyon kanalı için 6-9 Nisan tarihlerinde yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Amerikalıların yüzde 60'ı Başkan Bush'un yaptıklarını onaylamıyor. Onaylayanların oranı ise yüzde 38.

Başkan Bush'un Cumhuriyetçi Partisi'ne de destek giderek azalıyor. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Kongre'deki siyasi eylemleri onaylayanların oranı sadece yüzde 35.

Son kamuoyu araştırmasına göre, Başkan Bush bir ay öncesine oranla yüzde 3 destek kaybetmiş bulunuyor. Son kamuoyu yoklamasına katılanların yüzde 62'si Bush'un Irak politikasından memnun olmadığını açıklarken, yüzde 37'si Başkan'a bu konuda destek verdi.

Katılanların yüzde 74'ü Bush'un akaryakıt fiyatlarının yüksekliğiyle ilgili siyasetinden memnun olmadığını, yüzde 23'ü ise memnun olduğunu, yüzde 59'u ekonomi siyasetini desteklediğini, yüzde 40'ı ise desteklemediğini bildirdi.

Bush'un sadece terörle mücadele siyasetine biraz destek geldi. Kamuoyu araştırmasına katılanların yüzde 50'si Başkan'ın terörle mücadelesine destek verirken, yüzde 49'u karşı çıktı.