BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  GÜNCEL

Yozgat facia atlattı

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde E-88 karayolundaki bir LPG istasyonunda çıkan yangın çevreye zor anlar yaşattı

Abone ol

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde E-88 karayolundaki bir LPG istasyonunda, tankların bulunduğu bölümde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 2.5 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Şükrü Şahin'e ait LPG istasyonunun pompalarında yenileme çalışmaları yapılırken, tankların bulunduğu arka bölümde, büyük bir patlama oldu. Ardından, yaklaşık 20 ton LPG'nin bulunduğu belirtilen 3 tankın yer aldığı bölümden alevler yükselmeye başladı. Bunun üzerine LPG istasyonu çevresindeki ev ve işyerleri boşaltıldı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, LPG tanklarının bulunduğu bölgedeki yangına su sıkarak söndürmeye çalışırken, iş makineleri de çevreden getirdikleri toprağı tankların üzerine boşaltarak, alevlerin yayılmasını ve tankların patlamasını önledi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 2.5 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü.

Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın nedeniyle trafiğe kapatılan uluslararası E-88 karayolunda ulaşım, tali yoldan sağlandı.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, yaptığı açıklamada, yangın ihbarı üzerine itfaiye ekiplerini ve iş makinelerini olay yerine gönderdiklerini belirterek, ''Yozgat merkez ve çevre belediyelerden de itfaiye takviyesi istedik. Büyük bir faciayı ekiplerin özverili çalışmaları sonucu önledik'' dedi.