BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Topbaştan CHPye eleştiri

Belediyeye ait bası tesislerde uygulanan alkol yasağıyla ilgili konuşan Topbaş, CHP'yi eleştirdi ve bakın neler söyledi.

Abone ol Avcılar'da Sosyal Tesis açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar'daki Denizkızı Restaurant'ın yapımı sırasında belediye tarafından konulan tabeladaki yazıyla ilgili eleştirileri yanıtladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Halka açık demenin bir anlamı yoktur. Konsept balık restoranıdır. Şantiye tabelasında projenin adı böyle geçmiştir. Açılırken balık restoranı olarak açılacaktır. Ayrıca sosyal tesislere bu zamana kadar halk giremiyordu. Bunun anlamı herkesin istifade edebileceğidir. Bizim belediye mülkiyetinde olup kiraya verdiğimiz alkollü yerler vardır. Fakat belediye tesislerinde geçmişteki bir yasadan dolayı alkol yok" dedi. Bunun gerekçesini farklı kesimlerin birbiriyle olan çatışmasını engellemek olarak açıklayan Topbaş, "Amacımız 7'den 70'e herkesin buraya gelmesini, bu demokrasi mekanlarından herkesin faydalanmasını sağlamaktır" diye konuştu

Geçen seneye göre azalma var!
Topbaş, Melen Projesiyle ilgil sorulara da cevap verdi. Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 22.5 olduğunu belirtti. Topbaş, "Geçen seneye göre yüzde 1'lik azalma var. Ama Melen olmasaydı yüzde 10'ları konuşurduk. Ortalama 75 gün Melen'de su sıkıntısı olacağını zaten biliyorduk. Çözüm herkesin tasarruf yapmasıdır." ifadesini kullandı.

Topbaş'tan CHP'ye eleştiri!
CHP'yi de eleştiren Topbaş, "Siz zaten halkçı partisiniz, halka açmanıza gerek yoktu. Siz halk adına kullandınız, bizse halka açtık" şeklinde konuştu. "Sahilleri boşalttık, halkın giremediği yerleri herkesi eşit hale getirecek şekilde halka açtık. Biz gelene kadar da herkes eşitti ama daha eşitler vardı" dedi. Bu tesisleri açma amaçlarının diğer sektörlerle rekabet olmadığını söyleyen Topbaş, "Yerel yönetimlerin amacı insanları buluşturmak, biraraya getirmek; hissetmelerini, farketmelerini sağlamaktır." dedi. Tesislerden yararlanacak insan sayıosının takriben 8 milyonu bulacağını belirten Topbaş ayrıca açılan bu tesislerin kültür, sanat ve aktivite merkezi olarak düşünüldüğünü ve her kesimden her insanın buralardan faydalanabileceğini ekledi.