BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  GÜNCEL

B.Çekmece erken yol aldı

Büyükçekmece Belediyesi Londra Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirmek üzere okul açtı

Abone ol

2012 Londra Olimpiyatlarında ülkemizi başarıyla temsil edecek ülkemize altın madalyalar kazandıracak sporcuların keşfedilmesi için alt yapı çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; " Bu projenin üzerinde birkaç yıldır arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Bu çalışma çeşitli branşlarda temelini sağlam almış sporcuların henüz ilkokul çağlarında tespit edilip kendisine tanınacak imkanlar sayesinde başarılara imza atmasını sağlayacak önemli bir projedir "dedi.

Bu yıl 2500 minik sporcuyu Voleybol, Futbol, Tenis, Yüzme, Basketbol, Güreş ve Uzakdoğu sporlarını kapsayan Tekvando gibi branşlarda eğitim verdiklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; " Bu çocuklarımızın tüm masraflarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Kendilerinden de Türk halkı olarak bir tek şey bekliyoruz O da sporu bırakmamaları ve iyi birer sporcu olmalarıdır.

Ben eminim ki bugün bizim spor okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın çoğu gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklar.Ben bu minik sporcularda bunu görüyorum" dedi. Sporcuların maddi sorununu çözmek için sponsorluk adına özel şirketlerin ve her kesimin destek olması gerektiğini savunan Başkan Akgün;

" Pekin olimpiyatlarında ki sporcularımızın başarıları ile tatmin olmayan herkes bu taşın altına elini koymak zorundadır. Türk sporunun daha iyi hale gelebilmesi için mutlaka imkanları elverişli olan herkesin sportif kuruluşlarımızı desteklemeleri gerekmektedir" şeklinde konuştu. Batı ile kıyasladığımızda halkımızın çok az spor yaptığını dile getiren Başkan Akgün konu ile ilgili şunları söyledi;

"Belediyemizce yeni yapılan 20 bin kişilik stadyum içinde 3 ayrı futbol sahası, yeteri kadar basket ve tenis kortları, oluşturulmuştur. Stadyumun kapalı yerlerinde güreş ihtisas kulübümüz, doğu sporları ve ferdi sporlar için bölümler oluşturulmuştur. Stadyumumuzun kapıları sabah 06:00 dan itibaren tüm halkımızın hizmetine açılarak vatandaşlarımızın her türlü sporu yapması ve spora özendirilmesi için yeni kitlesel halk sporları programlarını önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz." Futbol branşında öğrenim gören mi,nik futbolcuların arasında gelişme gösterenler Büyükçekmece Spor Kulübü alt yapısına alınıyorlar. Bu proje Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece İlçe Gençlik ve Spor Müdürlü ile ortaklaşa olarak yapılıyor.