BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,20
HABER /  GÜNCEL

Topbaş emniyeti suçladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Olimpiyat'taki trafik için emniyeti suçladı

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Atatürk Olimpiyat Stadı ulaşımında kendilerinden kaynaklanan herhangi bir eksiklik bulunmadığını belirterek, ''yönlendirme ve kullanım açısından eksiklikler bulunduğunu'' bildirdi.

Topbaş, KİPTAŞ Topkapı Merkez Evleri'nin satışı dolayısıyla Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ''Galatasaray ve Bordeaux takımları arasındaki karşılaşmanın oynandığı Atatürk Olimpiyat Stadı çevresinde trafik sorunu yaşanmasına'' ilişkin soru üzerine, konuyla ilgili iki unsurun önemli olduğunu kaydederek, ''Birisi altyapı yetersizliği. Biz o bölgeye olması gereken karayolu, altyapıyı sağladık. Bu yönde bir problem yok'' dedi. Topbaş, ulaşım planları arasında ilerisi için bölgeye metro yapımının söz konusu olduğunu hatırlatarak, 42 aylık süre içerisinde tamamlanması planlanan metro hattının yapımıyla ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüleceğini söyledi.

-AĞIR YÜK KAMYONLARI TEM'DE-

Kadir Topbaş, ikinci unsurun da ''yönetim ve yönlendirme ile kullanım'' olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu: ''Burada hatalar oldu, bunu gördük. Olmaması gereken boyutta... Dün bunu sayın valimizle değerlendirdik. Saat 20.30 itibariyle ağır yük kamyonlarının TEM Otoyolu üzerinde olduğunu gördük ve şaşırdık. Çünkü bunların girişi 22.00 itibariyle olmalıydı. TEM üzerinde kaza olması nedeniyle de ciddi bir trafik tıkanıklığı yaşandı. Demek ki iyi bir yönetim, iyi bir yönlendirme gerekiyor. Biz Büyükşehir olarak üzerimize düşeni yaptık. Orada değerlendirilmesi gereken başka noktalar var. Sayın valimizle yapacağımız toplantılarla çözüleceğine inanıyorum.'' Kadir Topbaş, başka bir soru üzerine de bazı vatandaşların kuralları ihlal ettiğini belirterek, çıkış için kestirme yolların kullanıldığını, hatta park çıkışlarını kullanmadan bariyerlerin aşılmaya çalışıldığını bildirdi.

-''KURALSIZLIK KAOSU GETİRMEKTEDİR''-

''Kurallara uyulmadığı zaman istediğiniz kadar önlem alın, kuralsızlık kaosu getirmektedir'' diyen Topbaş, yönlendirme tabelalarının çok iyi yapılmadığını gözlemlediğini söyledi. Topbaş, daha önce stadyumda Şampiyonlar Ligi final maçı ile milli maçların da oynandığını, böyle bir sorunun yaşanmadığını kaydederek, ''Atatürk Olimpiyat Stadı ulaşımında Büyükşehir Belediyesi olarak üstümüze düşeni biz yaptık, gerekli yolları, altyapıyı bitirdik. Bizden taraf bir kusur, bir eksiklik yok. Yönlendirme ve kullanım açısından olan eksiklikler var. Bunu da sayın valimiz değerlendirecek. Yapılacak diğer maçta da benzer sorunların yaşanmaması için gerekli önlemler alınacaktır'' dedi.