BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

Tahliyesi istenen Delibaş cezaevinde

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmaktan yargılanan Fırat Delibaş hakkında tahliye kararı çıktı.

Abone ol

"Çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu" iddiasıyla 41 yıldan 89 yıla kadar hapis cezası istemiyle yaklaşık 3 yıldır tutuklu yargılanan Fırat Delibaş hakkında, mahkeme heyeti tarafından yattığı süre göz önüne alınarak tahliye kararı verildi. Ancak Fırat Delibaş'ın, başka suçtan tutuklu yargılandığı ve bu nedenle cezaevinde yatmaya devam edeceği öğrenildi.


MAHKEME TAHLİYESİNİ İSTEDİ

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Fırat Delibaş ile bazı tutuksuz sanıklar ve dava avukatları katıldı. Duruşmada söz alan Fırat Delibaş, hakkındaki çete iddialarını redderek tahliyesini talep etti.Mahkeme heyeti, davanın tutuklu sanığı Fırat Delibaş'ın yattığı süreyi gözönüne alarak tahliye ederken, duruşmayı dosyadaki eksiklerinin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi. Fırat Delibaş'ın, başka suçtan tutuklu yargılandığı ve bu nedenle cezaevinde yatmaya devam edeceği öğrenildi.

İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Fırat Delibaş'ın, değişik suçlardan sabıkalı Diyarbakırlı kişileri çevresinde toplayarak kendi liderliğinde ''çıkar amaçlı suç örgütü kurduğu'' iddia ediliyor.

NEYLE SUÇLANMIŞTI?

Özellikle Beyoğlu civarında faaliyet gösteren örgüt üyelerinin, ticaret yapan kişileri, fuhuş yapan kadınları ve yaşı küçük çocukları tehdit, baskı, cebir veya şiddet uygulayarak sindirdikleri öne sürülen iddianamede, sanıkların eylem ve faaliyetlerinde özellikle ''Fırat Delibaş'ın adamları olduklarını'' vurguladıkları anlatılıyor.