BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kiptaş lüks konut satıyor

KİPTAŞ tarafından yapılacak lüks nitelikli Topkapı Merkez Evleri, satışa sunuldu

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gerçekleştirilen basın toplantısında, Topkapı Cevizlibağ’da gerçekleştirilecek olan bin konutluk projenin ilk etabı olan 322 dairenin satışının başladığı açıklandı. Fiyatları yaklaşık 195 bin YTL ile 515 bin YTL arasında değişen konutların satışında, Garanti Bankası ile de işbirliği sağlandı.

Anlaşmaya göre Garanti Bankası, Merkez Evleri’nden konut almak isteyenlere yüzde 1.39 faiz oranıyla kredi sağlayacak.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un artık modern ve medeni bir kent olması gerektiğini belirterek, “Buradaki yaşam alanları artık buna doğru dönmeli” dedi.

Cumhuriyet’in ilk dönemleri hariç Türkiye’nin kendine has bir mimari üslup geliştiremediğine dikkat çeken Topbaş, Türkiye’nin şimdiye kadar toplum olarak sadece barınma ihtiyacını gidermeye çalıştığını kaydetti. Barınma hakkının, insanın doğumda kazandığı bir hak olduğunu belirten Topbaş, gelişigüzel kullanılmış bir kentin fertlerinin ise mutlu olmalarının mümkün olmadığını söyledi. Topbaş, “Olması gereken, insani durumda yaşama alanı. Diğer müteahhit ve yatırımcıların bu yatırımlardan etkilenip daha kaliteli binalar yaratacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Konutların diğer yatırımlara oranla lüks olduğunu da açıklayan Topbaş, “Konutlar biraz lüks çünkü bize kaynak lazım. Buradan sağladığımız kaynaklarla alt gelir grubuna yatırım yapacağız” diye konuştu.

Akıllı Evler

KİPTAŞ tarafından projelendirilen “Topkapı Merke Evleri”, pek çok lüks yaşam alanını içinde barındıracak. “Standartlarüstü bir yaşam alanı” olarak planlandığı belirtilen konutlar, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle satışa sunuluyor. Site içerisinde 24 saat izleme ve denetleme yapan kamera kontrollü güvenlik sistemi ile birlikte daire giriş kapıları alarmlı olarak tasarlandı. Daire içinde ısı, gaz ve su taşkınlarına karşı sensörlü güvenlik sistemi yer alırken, site içinde ve çevresinde sesli-renkli görüntülü haberleşme ve kontrol sistemi yerleştirildi.
Topkapı Merkez Evleri 2’nci etabında ise spor alanları, jimnastik merkezi ve yüzme havuzunun yanı sıra, alışveriş merkezleri bulunacak.

Kaynak: İÜHA