BIST 10.652
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,06
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın tarif ettiği TERBİYESİZ

Başbakan Erdoğan'ın, edep adap çizgisinden uzak diye tarif ettiği kişi yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı konuşmada isim vermeden kendisini eleştirdiğini savunarak, ''Başbakan'ın (edep, adap çizgisinden uzak) diye tarif ettiği kişi benim. Başbakan beni tarif ederken, aslında eleştiriye katlanamayan kişiliğini ifşa etmiştir'' dedi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bu toplantıda, milli gelir rakamlarıyla ilgili olarak ''Bir tanesi çıkıyor, edep adap çizgisinden uzak 'Bu milli gelir gayri milli gelir' diyor. Bunlar ülkeye herhangi bir katkı sağlayan değil, belli imkanlarla milletin duygularını tahrik eden anlayışlardır. Herkes bulunduğu kurumun görev tanımı içindeki alanda hizmetini sürdürmeli'' dediğini belirtti.

Kendisini ''terbiyeden yoksun yol yordam bilmeyen kişi olarak nitelendiren sözlerin bir Başbakana yakışmadığını'' kaydeden Aygün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu, Sayın Başbakanın amacını aşan yeni bir azarıdır, gafıdır. Bir meslek odası başkanına bu söz söylenmez. Bunun demokrasiyle, eleştiriyi hazmetmeyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Demokratlıktan bahsedenlerin eleştiriye tahammülleri olmalıdır. Başbakan beni tarif ederken, aslında eleştiriye katlanamayan kişiliğini ifşa etmiştir. Türkiye demokratik bir ülkedir. Çiftçiler gibi şehit aileleri gibi bu sözlere muhatap olmaktan üzüntü duydum. Demek ki sıra sivil toplum örgütlerine gelmiş. Bu sözler de literatüre geçecektir.''