BIST 10.028
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,66
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz kurbanı çocuklar toprağa verildi

Konya'da Ali Kemal Tufan tarafından tecavüz edİlerek öldürülen iki kız toprağa verildi

Abone ol

Konya’da tornacı Ali Kemal Tufan tarafından 5 yıl arayla kaçırılarak tecavüz edildikten sonra öldürülen ve yakılarak çöplüğe gömülen 10 yaşındaki Ebru Çiftçi ve Emine Dudu Ertekin’in cenazeleri DNA testi sonuçlarının gelmesi üzerine bugün ailelerine teslim edildi ve toprağa verildi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen DNA testi sonuçlarında, Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi’ndeki eski taş ocağı bölgesindeki çöp döküm alanında gömülü bulunan cesetlerin 2 küçük kıza ait olduğu kesinleşti.

Ceset parçaları ve rapor dün akşam saat 21.30 sıralarında havayoluyla Konya’ya geldi. Havaalanından raporları alan 2 küçük kızın babaları Ahmet Çiftçi ve Hamdi Ertekin sabah saatlerinde Adliye'ye gelerek raporları Cumhuriyet Savcısı Asım Kurt’a teslim etti. Raporlarda cesetlerin 5 yıl önce ortadan kaybolan Ebru Çiftçi ve okul çıkışında kaçırılan Emine Dudu Ertekin’e ait olduğu kesinleşti. Musalla Mezarlığı Morgu’nda bulunan cesetler Cumhuriyet Savcısı’nın düzenlediği evrak ile ailelerine teslim edildi.

ACILI ANNELER CENAZEDE BİRAYAYA GELDİ

Emine Dudu Ertekin'in cenazesi, Musalla Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze öncesi küçük kızın annesi Gülay Ertekin tabuta sarılarak uzun süre ağladı. Kızları aynı kaderi paylayan Neriman Çiftçi ile Gülay Ertekin cenaze töreninde biraraya gelip birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze namazı sırasında ise kadınlar erkeklerin arkasında saf tuttu.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Emine Dudu Ertekin’in babası Hamdi Ertekin, kızını kaçırarak öldüren Ali Kemal Tufan’ın, ağabeyi ve Endüstri Holding’in eski başkanı olan Mustafa Ertekin ile husumeti olan kişiler tarafından tutulduğunu ileri sürdü. Hamdi Ertekin, şu anda Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Altunbaş ve yöneticiler hakkında da bu olayla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

SON GÜNE KADAR UMUTLARI SÜRDÜ

Beş yıl önce kaybolan kızının cenazesini teslim alan Ahmet Çiftçi ise raporlar gelene kadar bulunan kemik parçalarının kızına ait olmadığı yönünde umutlarının sürdüğünü söyledi. Çiftçi, “Kızımın köprücük kemiği bir kazada kırılmış ve eğri kaynamıştı. Olay yerinde yapılan incelemede ise bu kemik bulunamamıştı. Bu nedenle DNA testleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelene kadar kızımın yaşadığına dair umutlarım halen devam ediyordu. Ancak raporlar kemik parçalarının kızıma ait olduğunu gösterdi” dedi.

Selimiye Camisi’nde ikindinin ardından cenaze namazı kılınan Ebru Çiftçi, Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Konya’da 10 yaşındaki Emine Dudu Ertekin'in 19 Haziran 2006 günü kaybolmasından sonra geniş çaplı bir araştırma başlatan polisin şüpheleri Zafer Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan evli ve ikisi kız 3 çocuk babası Ali Kemal Tufan üzerinde yoğunlaştı. Gözaltına alınan Tufan sorgusunda suçunu itiraf etti. Tufan tecavüz ettikten sonra öldürdüğü Emine Dudu Ertekin’in cesedini yakıp Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'ndeki eski taş ocağı bölgesindeki çöplükte gömdüğünü, 5 yıl önce de yine 10 yaşında olan Ebru Çiftçi'yi aynı şekilde öldürüp aynı yere gömdüğünü söyledi.

Gösterilen yerde Emine Dudu Ertekin'in cesedinin yanı sıra Ebru Çiftçi'nin kemikleri de bulundu. Tornacı Ali Kemal Tufan, tecavüz ve cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Tufan, Konya E Tipi Cezaevi'nde konulduğu tek kişilik müşahade odasında yırtarak ip haline getirdiği atletiyle kapının üst bölümündeki demirlere kendisini asarak yaşamına son verdi.

Kaynak