BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

TMSF sınırları açtı

TMSF, 3 bin 446 kişinin Fon'a borçlarından dolayı yurt dışına çıkmalarında bir sakınca olmadığını açıkladı

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 3 bin 446 kişinin Fon'a borçlarından dolayı yurt dışına çıkmalarında kurum açısından bir sakınca olmadığını Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

TMSF’den yapılan açıklamaya göre, Fon’a olan borçları nedeniyle Bankacılık Kanunu’nun 132’nci maddesinin ve Pasaport Kanunu’nun 22’nci maddesine göre yurtdışı çıkış yasağı konulmasını istediği gerçek kişi ve tüzel kişilerin yasal temsilcileri hakkında yeni bir karar aldı. TMSF, Alacak Satış Projesi kapsamında satışı gerçekleştirilen kredi dosyalarına ilişkin Fon Kurulu Başkanlığı’nın verdiği kararla 28 Mart 2006 Salı günü Emniyet Müdürlüğü’ne başvuru yaparak, borçlarından dolayı yurtdışına çıkışı engellenen 3 bin 446 kişinin yurtdışına çıkışlarında kurum açısından sakınca olmadığını bildirdi.

İşlemleri tamamlanan dosyalarla 3 bin 446 kişinin yurt dışı çıkış yasağı kaldırılırken, işlemi devam eden dosyalarda bulunan çok sayıda kişinin de prosedür tamamlandıktan sonra yasağının kaldırılacağı belirtildi. Yurtdışı yasağının kaldırılmasının Alacak Satışı Projesi’nde devredilen dosyaları (kurumsal dosyaları kapsadığı) belirtilerek, bireysel borçlularla ilgili çıkış yasağının devam ettiği anımsatıldı.