BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Mumcudan kardeşlik uyarısı

Mumcu, “Binlerce yıllık Türk-Kürt kardeşliğine, kaynaşmışlığına hiç kimse fitne sokamaz” dedi.

Abone ol

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Erkan Mumcu, “Binlerce yıllık Türk-Kürt kardeşliğine, kaynaşmışlığına hiç kimse fitne sokamaz” dedi.

Bursa'nın Karacabey İlçe Belediye Başkanı Ergün Koç'u makamında ziyaret eden Mumcu, Şükrü Yemişçioğlu Kültür Merkezi'nde çiftçilerle bir araya geldiği toplantıda, çiftçinin yüzünün gülmemesi nedeniyle milletin yüzünün de gülmediğini savundu.

Mumcu, bir ülkede huzur ve mutluluğun sağlanması için milli gelirin adil bölünmesinin şart olduğuna dikkat çekerken, 1990'lı yılların başından itibaren Türkiye'nin, dünya ve ülke gerçeklerinin farkında olmayan kadrolarla yönetildiğini söyledi. ANAVATAN olarak geçmişten alınması gereken derslerin tamamını aldıklarını anlatan Mumcu, “Milletin, acemilerin ve bilgisizlerin elinden çektiği yeter. Bizim milletimiz, tarihi boyunca dünyaya efendilik yapmıştır. Biz söz dinleyen değil söz söyleyen olmak, alan taraf değil veren taraf olmak istiyoruz. Biz insanımızı açlığa, sefilliğe muhtaç eden bir siyasete razı olamayız” diye konuştu.

Son günlerde terör olaylarının artmasının, “Hükümetin, bitmek, tükenmek üzere olan bölücü örgütün değirmenine alt kimlik- üst kimlik tartışmalarıyla su taşımasından kaynaklandığını” öne süren Mumcu, kimsenin endişe duymaması gerektiğini, Türkiye'nin, devlet ve millet olarak sağduyuyla bu sorunun üstesinden geleceğini kaydetti.

Erkan Mumcu, terör örgütünün asıl hedefinin Türklerle Kürtleri birbirine karşı kışkırtmak olduğuna değinerek, “Binlerce yıllık Türk Kürt kardeşliğine, kaynaşmışlığına hiç kimse fitne sokamaz” yorumunda bulundu.


Mumcu, konuşmasının sonunda çiftçilere hitaben de “Benim çiftçimin alın terinin hesabını sormazsam adam değilim, benden sorulacak hesabı olup da sormayan varsa onlar da adam değildir” dedi.