BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.427,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tıp Fakültesi 32 yaşında

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 32. kuruluş yıldönümü,düzenlenen törenle kutlandı

Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 32. kuruluş yıldönümü, eski Dekanlık Binası Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün açılış konuşmasında, Dokuz Eylül Üniversitesi ailesine Tıp Fakültesi'nin kuruluşunun 10. yılından itibaren katıldığını belirterek, “Kurum o günlerden bu döneme çok yol aldı. Kısıtlı imkanlardan Avrupa standartlarına yükselen bir grafik çizildi. Üniversitemiz ve Tıp Fakültemiz gelişimini hızla sürdürecektir” ifadesini kullandı.

Dekan Vekili Prof. Dr. Tülay Canda da, “Fakültemiz, 1 Mart 1978'de 12 cesur öğretim üyesinin çabası ile Ege Üniversitesi çatısı altında İzmir Tıp Fakültesi olarak kurulmuştur. Büyük bir özveri ile çalışan bu öğretim üyelerinin çabalarının hiç boşa gitmediğini hep birlikte görüyoruz. 32 yılı bir güne sığdırmak mümkün değil. Ama bugün bizlerin üzerine düşen, 32 yılın maddi ve manevi tüm birikimlerin farkında olup, bize teslim edilen bu mirası yüceltmektir” dedi.

Kuruluş yıldönümü konferansını veren DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu ise “Anılarla 32 yılın öyküsü ve fakülte tarihinin bilinmeyenleri” konulu bir sunum yaptı. Astarcıoğlu, 1969'dan 1982'ye kadar perde arkasında yaşanan diyalogları nostaljik fotoğraflardan oluşan bir slayt gösterisi ile dile getirdi. Geçmişe yolculuk, konuklara da duygulu anlar yaşattı.

Daha sonra kurumda 30. yılını dolduran 14 akademisyen, 5 idari personel, 15. yılını dolduran 31 akademisyen, 5 idari personel ve 56 hastane personeline teşekkür plaketleri, ayrıca 15 yılını dolduran personele birer çeyrek altın hediye edildi. Dekan Vekili Canda ile Başhekim Astarcıoğlu da 30. yıl plaketi alanlar arasında yer aldı. Bu arada Dekan Vekili Canda'nın eşi olan ve k Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bulunan Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda da 30. yıl plaketini almanın heyecanını yaşadı.