BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,75
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İl Genel Meclisi'nde Pkk tartışması

İzmir İl Genel Meclisi’nde, Ergenekon Davası ve Balyoz Planı savları tartışma çıkardı

Abone ol

İzmir İl Genel Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen toplantısında Ergenekon Davası ve Balyoz Planı savları tartışma çıkardı. Üyeler birbirlerinin üzerine yürürken, meclis başkanı Serdar Değirmenci, CHP’lilere, (PKK’lılar sizde) diye bağıran AK Parti’li üye Hüseyin Çavuş’un sözlerini geri almaması durumunda meclisten atacağı uyarısı yaptı.

İzmir İl Genel Meclisi, Mart ayının ilk toplantısında kavgayla başladı. Gündem dışı söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Ali Fuat Yakın, Ergenekon Davası ve Balyoz Planı savlarının gündeme getirdi. Konuşmasında TSK’dan kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını, bu süre içinde hiçbir yasadışı yapıya katılmadığını belirten Yakın, yasadışı oluşumlar içinde bulunan kişilerin suç işlemişlerse cezalandırılmalarını istediklerini vurguladı. Bu sözler üzerine CHP’li üye Tevfik Ersöz’ün (Komutanlardan önce PKK’lıları içeri alın) sözleri üzerine, AK Parti sıralarından Hüseyin Çavuş, “Asıl PKK’lılar sizin içinizde” diye bağırdı.

Sataşmalar üzerine oturum bir anda karıştı. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Çavuş’un sözlerini geri almasını, aksi takdirde meclis yönetmeliğinin 12. maddesi gereğince toplantıdan atacağını söyledi. Bunun üzerine Çavuş, bir şey demediğini kendisini ifade etme hakkı verilmediğini ve sözlerini geri almak istemediğini söyledi. Devreye giren AK Parti Grup Başkan Vekili Nazmi Kalyoncu, Çavuş’un yanına giderek sözlerini geri almasını istedi. Kalyoncu’nun ardından, Çavuş sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve sözlerini geri aldığını söyledi. Bu açıklamanın ardından sinirlenen Çavuş, “En başta yapacağın açıklamayı en son yapıyorsun” diyen CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan’a “Sen kim oluyorsun” diye bağırdı ve üzerine yürümek istedi.

Diğer meclis üyeleri tarafından güçlükle tutulan Çavuş, toplantı salonu dışına çıkarıldı. CHP’li üyelerde Çavuş’un bağırışlarına tepki gösterdi. Değirmenci, toplantıya 10 dakika ara verirken, bu süre içinde tartışmalar sürdü. Öte yandan CHP’li Mehmet Maltepe’nin de AK Partili Hüseyin Çavuş’a küfür ettiğini öne süren AK Partililer de, Maltepe’nin özür dilemesini istedi. Toplantının geri kalanına tartışma yaşayan isimler katılmadı.