BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.423,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üç kişi kafeyi taradı

Kadıköy'de yaşanan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Abone ol

Kadıköy'de yaşanan silahlı çatışmada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Güvenlik görevlileri ile tartışıp terk ettikleri kafeye silahlı olarak geri gelen 3 kişi ile güvenlik görevlileri arasında çatışma yaşandı.

Gece saat 01.00 sıralarında Münir Nurettin Selçuk Caddesi üzerindeki Home Store adlı kafenin güvenlik görevlileri Yaşar ve Muhittin Aktaş adlı kardeşler, iddiaya göre kafede müşteri olarak bulunan 3 kişi ile bilinmeyen bir nedenle tartıştı. Şahıslar geri geleceklerini söyleyerek kafeden ayrıldı. Bir süre sonra 34 BA 516 plakalı cip ve bir otomobil ile geri gelen 3 kişi kafeyi kurşun yağmuruna tuttu. Aktaş kardeşler saldırganlara silah ile karşılık verince çatışma çıktı.

Çatışmada güvenlik görevlisi Yaşar ve Muhittin Aktaş ve saldırganlardan biri yaralandı. Olayda saldırganlardan üzerinde Ayhan Özbayhan adına hazırlanmış sahte kimlik bulunan ve adının Gökmen olduğu öğrenilen 1 kişi olay yerinde hayatının kaybetti, Yaşar ve Muhittin Aktaş ise çevredekiler tarafından taksi ile Florange Nightingale Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaşar Aktaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, bacağından vurulan Muhittin Aktaş'ın tedavisi sürüyor. Diğer 2 saldırgan ise geldikleri otomobil ile kayıplara karıştı.

Çatışmanın ardından olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Kafe ve çevresinde 2 adet silah ve çok sayıda boş kovan bulundu. Olay yerinde bulunan ve Aktaş kardeşlere ait olduğu ileri sürülen silahlardan birinin glock marka silah olduğu iddia edildi. Yapılan incelemelerin ardından Gökmen adlı şahsın ve hastanede hayatını kaybeden Yaşar Aktaş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.