BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  SPOR

Timsah kanaryayı yutacak

Bursaspor evindeki yenilginin acısını Fenearbahçe'den çıkaracak. Genç futbolcu Emrah rakibini gözüne kestirdi.

Abone ol Bursaspor'un genç futbolcusu Emrah Kiraz, hafta sonu deplasmanda yapacakları Fenerbahçe maçında galibiyet arayacaklarını söyledi.

Kiraz, takım arkadaşı Perulu Ysrael Yanez Zuniga ile antrenmandan sonra düzenlediği basın toplantısında, Eskişehirspor karşısında alınan yenilgiyi unutup Fenerbahçe maçına 3 puan parolasıyla hazırlandıklarını kaydetti.

Bursaspor'un son iki yıldır Fenerbahçe'yi deplasmanda yenme başarısı gösterdiğini anımsatan 21 yaşındaki futbolcu, rakibin kadrosunda dünyaca ünlü futbolcuların bulunduğunu, ancak futbolun sahada mücadele ederek kazanıldığını belirtti.

Emrah, maçın çok zorlu geçeceğini vurgulayarak, ''Hedefimiz üst sıralarda bir yer edinmek. Bunun için rakibin kim olduğuna bakmaksızın tüm maçlara 3 puan için çıkıyoruz. Fenerbahçe karşısında galibiyet kovalayacağız'' dedi.

Bursaspor'un geçen sezon devre arasında Peru'dan transfer ettiği forvet oyuncusu Ysrael Yanez Zuniga da uzun bir sakatlık döneminden sonra oynadığı Eskişehirspor maçında gol atmasının kendisinde yenilgi nedeniyle buruk bir sevinç yaşattığını belirtti.

Uzun bir sakatlık dönemi sonrası sahalara döndüğü için mutlu olduğunu, çok çalışarak eski formuna ulaşacağını dile getiren Perulu futbolcu, ''Eskişehirspor maçında bana verilin fırsatı iyi eğerlendirdim ve gol attım. Benim için sevindirici ama yenildiğimiz için üzgünüm'' değerlendirmesinde bulundu.

Zuniga, golü elle attığı yönünde yorumların anımsatılması üzerine, ''Gol pozisyonu ilginçti. Gelen topa kafa vurmak için arka direğe hamle yaptım. Defans oyuncusundan çarparak top bana geldi. Kafamı sıyıran top elime geldi'' dedi.

Performansının her geçen gün arttığını anlatan Zuniga, ''Fenerbahçe maçında oynamak için çok çalışıp hocanın bana görev vermesini bekleyeceğim'' diye konuştu.

Zuniga, Brezilyalı futbolcuların beklenen performansı sergileyemediği yönündeki değerlendirme üzerine, şunları söyledi:

''Bence çok normal bir durum. Kendi ülkenden ayrılıyorsun. Geldiğin yerde hava, insanlar, ortam ve yemekler farklı. Türkiye'den de Güney Amerika'ya bir futbolcu gitse sıkıntı yaşayacaktır. Bu bir geçiş süreci. Önemli olan bu süreci atlatarak ortama uyum sağlamak. Brezilyalı oyunculara süre verilmeli.''