BIST 10.046
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.415,67
HABER /  POLİTİKA

DSP Karayalçına ne diyor?

CHP, Karayalçın'da karar kıldı. Peki DSP Karayalçın'a oy verecek mi? DSP lideri Sezer açıkladı.

Abone ol DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı konusunda, ''Bağımsız adayı olması halinde Sayın Karayalçın'ı destekleyeceğimizi söyledik, ama gelinen noktada böyle bir talep yok'' dedi.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i parti genel merkezinde ziyaret etti. Sezer ve Karayalçın, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptılar. 

Karayalçın çok yararlı ve keyifli bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Sezer de görüşmede Türkiye ve dünya sorunlarını da tartıştıklarını ve yararlı bir görüşme olduğunu ifade etti.

Sezer, şöyle devam etti:

''Belli ki merak edilen, Mart seçimlerinde neler olacağı ama bugün o konu aramızda pek konuşulmadı. İşbirlikleri çokça konuşuluyor, bu işbirlikleriyle ilgili bir görüşme olmadı. Ancak Sayın Karayalçın'ın Sayın Baykal'la yaptığı görüşmeden anlaşılan o ki Cumhuriyet Halk Partisi yolunu çizmiş Mart seçimleriyle ilgili olarak. Ve yine anlaşılıyor ki bu konuyu hiç konuşmamamıza rağmen, Sayın Karayalçın da CHP'nin adayı oluyor Ankara'dan. Sayın Karayalçın son derece başarılı bir belediye başkanlığı süreci, önemli bir siyasi geçmişi olan bir siyasetçi. Kendisine başarılar diliyoruz. Türkiye'nin AKP'den kurtulmasının bu yerel seçimlerle başlayacağına da içtenlikle inandığımı belirtmek istiyorum. Tabii ki DSP de yerel seçimlerde en başarılı sonucu alacak çalışmayı gerçekleştirecek.''

''ANKARA BİRLİĞİ YAKLAŞIMI''

Sezer, ''DSP, Sayın Karayalçın'a destek vermeyecek mi?'' sorusu üzerine Karayalçın'ın kendilerine herhangi bir taleple gelmediğini söyledi.

Karayalçın da ''DSP'den destek isteyecek misiniz?'' sorusunu yanıtlarken, kendisinin her zaman Türkiye genelinde solda birliği savunmuş bir siyasetçi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Başkente de Ankara birliği Ankara birlikteliği şeklinde bir yaklaşımı gerçekleştirmek istiyorum. Herkesin oyuna ihtiyacım var. Bu işin DSP'li SHP'li CHP'lisi yok. Daha önceki seçimlerde merkez sağ partilere oy vermiş hatta AKP için oy kullanmış hemşehrilerimden de oy istiyorum. Onun için tabi Sayın Sezer'den, arkadaşlarından şahsen, DSP'den oy isteminde bulunuyorum. Ancak bugün için önümüzdeki resim budur. Önümüzdeki günlerde bu resmin daha da güzelleşmesini diliyorum.''