BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,83
ALTIN 2.418,79
HABER /  GÜNCEL

Canlıda ateşli Kürt kavgası

Kırakkanat'ın sözleri ekranda bomba gibi patladı! Mehmet Metiner, devreye girdi ve Kırıkkanat'a o sözlerin hesabını sordu!

Abone ol

Canlı yayında iki yazar birbirine girdi, ekranda "Kürt" kavgası yaşandı. Mine Kırıkkanat'ın Doğu ve Güneydoğu'daki Kürt vatandaşlara ilişkin sözlerine tepki gösteren İnternethaber yazarı Mehmet Metiner, Kırakkanat'a Paris'ten başka yeri gidip gitmediğini sordu.

Dün akşam Kanal D ekranlarında yayınlanan 32. Gün'de, iki yazarın Kürt kavgası yaşandı. Doğu ve Güneydoğu'daki olayların değerlendirildiği programda, Kırıkkanat'a ait bir köşe yazısının okunması gerilimi artırdı. Köşe yazısındaki sözlerine tepki gösteren İnternethaber yazarı Mehmet Metiner, Kırıkkkanat'ın çok ayıp ve özürlü bir üsluba sahip olduğunu iddia etti.

İşte canlı yayındaki tartışma yaratan o sözler;

Mine Kırıkkanat'ın tartışma yaratan 7 Aralık 2005 tarihli "Asalak kardeşlik" başlıklı o köşe yazısı; 

(...)  Şehre inen aşiretleri, töre
cinayetleri, kapkaççı çocuk çeteleri, otopark mafyaları var. Kaçak elektriğini, kaçak suyunu bize ödeten,
doğurup sokağa saldığı evlatları suç makinesine dönüşen ve sonra varoşlarda Biji Apo diye bayrak açıp dükkân yağmalayan eşkıyası var. Aymaz devlet, hâlâ PKK'ya karşı "sadık" Kürt nüfus çoğaltma derdinde.

Bizim cebimizden alıp iki karıdan, üç karıdan on yirmi çocuk sahibi cahillere, çocuk başına 20 YTL'den 50 YTL'ye "sosyal yardım"yapıyor.

Mehmet Metiner: Bir topluluğu tahfif etmeye kimsenin hakkı yok! 

(Gerilimin farkına varan Mehmet Ali Birand, Kırakkanat'ın köşe yazısının okunmasının ardından her iki yazara müdahale etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı) 


Mehmet Metiner: Tahkir ve tezyif edici bir üslup.

Mine Kırıkkanat: Demokrasi bir kültür meselesidir.

Mehmet Metiner: Saygıdır da saygıdır!

Mine Kırıkkanat: Ben çok saygılıyım.

Mehmet Metiner: Siz başkalarının gelenek ve göreneklerine saygı duymuyorsunuz. Çok aşağılıyorsunuz. Eleştirebilirsiniz... Hayır hayır! Biz analarımızın nasıl yaşadığını biliriz. Biz o toplumun insanlarıyız. Bizim geleneklerimizi ve örfümüzü eleştirebilirsiniz ama bu kadar tahkir ve tezyif edemessiniz.

Metiner'in bu sözlerine Mine Kırıkkanat sert tepki gösterdi. İşte tartışma yaratan iki yazar arasındaki o Kürt kavgası;