BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Tijkuzudan başarı reçetesi

Trabzon taraftarı evinde fark beklerken yenilmenin şokunu yaşıyor. Takımın yeni transferi başarıya giden yolu açıkladı..

Abone ol

Trabzonspor'un Namibyalı oyuncusu Razundara Tjikuzu, herkesin işin bir ucundan tutması halinde sonunda başarıyı elde edebileceklerini belirtti.

Tjikuzu, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, bu sezon ilginç bir sezon geçeceğini ifade ederek, ''Kötü zamanlarda da taraftarlarımızın desteğine ihtiyaç duyabileceğimiz bir sezon geçireceğiz. Herkes işin bir ucundan tutarsa sonunda başarıyı elde edebiliriz ve onlar da bu başarıya dahil olurlar'' dedi.

Trabzonspor'un, daha önce forma giydiği Çaykur Rizespor veya İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile kıyaslanabilecek bir kulüp olmadığını kaydeden Tjikuzu, şöyle devam etti:

''Trabzonspor, çok daha üst düzeyde olan bir kulüp. Buraya geldiğinizde kulübe ilgiyi ve insanların kulüplerine sevgilerini en baştan görebiliyor ve hissedebiliyorsunuz. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da idman yapmak bile çok zordu. Çünkü kendinizi motive edemiyorsunuz. Maç oynamak ondan da zordu. Kimse gelmiyor, maçı takip etmiyor, ilgi göstermiyor. Orada kalmak başlı başına bir meseleydi. Bu nedenlerden ötürü orada sıkıntı yaşadım. Burada ise insanların sevgisi sizi motive ediyor. Çok eğlenceliler. İlgi ve şefkat gösteriyorlar.''

Namibya milli takımı için ''cesur savaşçılar'' lakabının kullanıldığına dikkati çeken Tjikuzu, ''Bu tabir kesinlikle bana da uyuyor. Benim ruhumda da cesur bir savaşçı var. Sonuna kadar savaşırım'' ifadelerini kullandı.

Tjikuzu, Werder Bremen'den ayrılışına ''disiplinsiz davranışlarının'' gerekçesi gösterilmesi konusunda da şu değerlendirmeyi yaptı:

''Bremen'deyken çok gençtim. 20'li yaşlara gelmemiştim bile. Orada bir yıl daha sözleşmem vardı. Orada yaşadığım sorunlardan dolayı iş öyle bir hale gelmişti ki, özellikle basın sanki beni kollar gibiydi. Ne yapsam olay haber oluyordu. Yaptığım en küçük bir şey medyaya yansıyordu. Kulüp yetkilileri de bunu kullanarak benim üzerimde baskı kurmaya çalışıyorlardı. Ayrılmak istediğimi söylediğimde kabul ettiler. Kendime çekidüzen vermek için Hansa Rostock'a gitmeye karar verdi.

Yine belirtmek istiyorum ki o zamanlar çok gençtim. Etrafımda beni yönlendirebilecek kimse yoktu. O günden bugüne oldukça büyüdüm. Ailemdeki kişiler hayatımla ilgili ağırlıklarını hissettirdiler. Şimdi 29 yaşındayım. O günle kıyaslanamayacak bir olgunluğa eriştim. O zamanlar yaşadıklarımı özellikle basın çok suiistimal etti.''

Tjikuzu, teknik direktör Hugo Broos ile tanışalı çok uzun zaman olmadığına işaret ederek, ''O da çok yeni, ben de bu kulüpte çok yeniyim. Ama şuna inanıyorum ki onunla başarıya ulaşabiliriz. Her şeyin başındayız. Buna rağmen olumlu bir izlenim veriyor bize'' dedi.