BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  EKONOMİ

Limitsiz yatışlı tedavi fırsatları

Anadolu Sigorta, limitsiz yatışlı tedavi ve küçük müdahale teminatlarını içeren bireysel sağlık sigortası ürününü sundu.

Abone ol

Anadolu Sigorta, limitsiz yatışlı tedavi ve küçük müdahale teminatlarını içeren, günde 1,5 liraya ''Paket 1'' adında bireysel sağlık sigortası ürününü sundu.

Anadolu Sigorta'dan yapılan yazılı açıklamada, ''Paket 1'' ürününün, ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz, oda - yemek, refakatçi, vaka başı 90 güne kadar yoğun bakım, yatışlı tedavilere ait ilaç ve tanı teminatları ile küçük müdahale teminatlarını limitsiz olarak kapsadığı, sağlık sigortası yaptırmayı düşünenlerin Paket 1 ile yaş ve cinsiyetlerine göre ''ekonomik'' fiyatlara sağlıklarını güvence altına alabilecekleri belirtildi.

Paket 1 sağlık sigortası ürününde prim tutarları yaş gruplarına göre özel olarak belirlenirken, örneğin 30 yaşındaki bir erkek sigortalının bir yıllık süre için peşin 577,60 lira, 25 yaşındaki bir kadın sigortalının ise bir yıl için 558,13 lira peşin prim tutarı karşılığında sağlık güvencesinden faydalanabileceği, primlerin 5 ve 9'ar aylık taksitler halinde de ödenebileceği, böylelikle günde sadece 1,5 liraya sağlık sigortası yaptırılabileceği bildirildi.

Açıklamada, Paket 1 sigorta ürününün yurt dışında da belirli limitler dahilinde kullanılabileceği, Anadolu Sigorta'nın, yurt dışındaki tedavi giderlerini ödemek için sigortalının Türkiye'de tedavi edilememesi gibi herhangi bir ön koşul aramadığı, sadece yatışlı tedavileri kapsamasına rağmen, Paket 1 sağlık sigortası ürününün 40 yaşın üzerindeki kadın ve erkek sigortalıların yılda bir defa olmak üzere kontrol amaçlı mamografi ile PSA testlerini ücretsiz bir şekilde karşıladığı ifade edildi.

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mustafa Su, sağlık sigortaları ile ilgili temel önceliklerinin, sağlık sigortasının her bütçeye uygun olduğu gerçeğini vurgulamak, bunu yaparken de sigortalılarının kaliteli sağlık hizmetinden faydalanmalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Sağlık sigortalarının yaygınlaşmasının genel olarak sigortalı olma bilincinin yükseltilmesine bağlı olduğuna işaret eden Mustafa Su, şunları kaydetti:

''Ülkemizde sağlık sigortalarının daha da yaygınlaşmasının önündeki en büyük engel, genelde sigorta ile ilgili, özelde ise sağlık sigortası ile ilgili bilgi ve bilinç eksikliği... Bunun da başlıca nedeni, özel sağlık sigortaları için var olan pahalı ön yargısı... Bu ön yargıyı azaltmak ve hatta yok etmek için, sağlık sigortası branşında sadece yatarak tedavi giderlerini karşılayan ürünlerimizin fiyatlarını çok makul ve herkes tarafından satın alınabilir hale getirdik.

Ayrıca, normal ürünlerden yüzde 20-25 oranında daha uygun primlerle satın alınabilen eko ürünlerimiz de var. Ne yazık ki sağlık sigortası ülkemizde lüks olarak görülüyor. Oysa kişinin sahip olduğu en değerli varlığı öncelikle kendi sağlığıdır. Bu kapsamda sağlık sigortasının aslında geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu da unutmamak gerekir.''