BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Tifliste tatsız maç tatsız sonuç

Milli Takım Gürcistan deplasmanında sinir harbine dönen dostluk karşılaşmasında gelecek için umut vermedi.

Abone ol MAÇ BAŞLADI

İlk tehlikeli atak ev sahibi takımdan geldi.. Defansımızın çıkartamadığı top Demetradze'nin önünde kaldı, Gürcü futbolcununun şutu yandan auta çıktı..

3. dakikada Tugay uzun pasla Hamit'i kaçırmak istedi, top defansın kontrolünde kaleciye kadar gitti..

5. dakikada Gürcisat'ın kazandığı korner atışında Kvirkvelia'nın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı

7. dakikada Hamit'in ortasında Arda kafayı vurdu ancak top farklı şekilde auta çıktı

12. dakikada rakibini düşüren Hamit Altıntop sarı kart gördü. Demetradze'nin kullandığı serbest atışta top doğrudan auta çıktı

15.dakika bu dakikalarda sahaya kaptan olarak çıkan Tugay geriden yönlendirdiği paslarıyla milli takımımızın etkili olmasını sağlıyor

18. dakikada Milli takımımızın ani geliştirdiği atakta Mehmet Aurelio sol çaprazdan sert vurdu ancak top uzak direk dibinden auta çıktı..

22. dakikada ani gelişen Gürcistan atağında Hamit son anda uçarak topu kornere yolladı

 25. dakika. Milli Takımımız'da Tugay parmağındaki yüzük nedeniyle sarı kart gördü.

30. dakika. Gürcistan atağı sağ kanattan etkili gelişti. Zuradzi, ceza sahası içinde sıfıra kadar inip altıpasa topu çıkarttı. İbrahim Üzülmez kritik bir müdahele ile kalemizde gol tehlikesini uzaklaştırdı.

33. dakika. Tiflis'te gol yok. Karşılaşmada iki ekipte birbirine belirgin bir üstünlük sağlamış değil. Rakimiz sahasında oynamanın avantajıyla topa daha çok sahip olan takım görünümünde.

36. dakika. Gürcistan atağında ceza sahamızın sağ kanadında kazanılan serbest atışı Tskitishvili kullandı. Bu futbolcunun kaleye gönderdiği topu Volkan harika uzanarak kornere yumrukladı.

39. dakika. Millilerimiz'in atağı Tuncay ile sağ kanattan hızlı gelişti. Bu futbolcumuzun ceza sahasına girmeden yaptığı sert şut kaleci  Revishvili'nin ellerinde kaldı.

41. dakika. Kalemiz bu dakikada büyük bir tehlike atlattı. Gürcistan atağında sağ kanatta savunmamızın arkasına atılan derin pasa Burduli hareketlendi. Gürcü futbolcu, sağ çarprazdan ceza sahasına girmeden harika bir şut çıkarttı. Volkan'ın bakışları arasında meşin yuvarlak doksan tabir edilen noktanın üzerine çarpıp auta çıktı.



45. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için normal süre sona erdi. 0-0 eşitlik bozulmuş değil. Milliler bu 45 dakikada sahaya beklediğimiz futbolu koyabilmiş değil.

Hakem maçın ilk yarısına uzatma süresi eklemedi. Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarı 0-0 berabere bitti.

Stat: 
Boris Paichadze
Hakemler: Roman Lajuks xx, Sergejs Braga xx, Janis Pukijans xx (Letonya)
Gürcistan: Revishvili xx, Shashiashvili xx, Salukvadze xx, Khizanishvili xx, Burduli xx, Eliava xx, Menteshashvili xx, Tskitishvili xx, Kvirkvelia xx, Demetradze xx, Siradze xx

Yedekler: Lomia, Gogua, Ghvinianidze, Mujiri, Ashvetia, Benashvili, Merebashvili
Teknik Direktör: Klaus Toppmöller

Türkiye: Volkan xx, Sabri xx, Aydın xx, Servet xx, İbrahim Üzülmez xx, Hamit xx, Tugay xx, Mehmet Aurelio xx, Arda xx, Tuncay xx, Halil xx

Yedekler: Serkan Kırıntılı, Can Arat, Mehmet Topuz, Fatih Tekke, Gökdeniz, Tümer, Hakan Arıkan

Teknik Direktör: Fatih Terim
Sarı kartlar: Hamit, Tugay (Türkiye)

MAÇIN İKİNCİ YARISI

 46. dakika.
Milli Takımımız'da Halil oyundan alındı. Fatih Tekke sahaya giren isim. Gökdeniz'de Tuncay'ın yerine oyunda.

 46. dakika. Revishvili ikinci yarıda kaleyi Lamia'ya bıraktı.

49. dakika. Karşılaşmada karşılıklı ataklarla devam ediyor. Kale önü pozisyon şu ana kadar yok.

 50. dakika Milliler'de Sabri rakibine sert girince sarı kart gördü.

51. dakika. Milli Takım maçın başından beri en net gol pozisyonunu Gökdeniz ile yakaladı. Gürcü savunmasının arkasına atılan derin pasa hareketlenen Milli futbolcu kaleci Lamia ile karşı karşıya kaldı. Penaltı noktası üzerinde Gökdeniz sağ ayağının dışıyla vuruşunu yaptı. Kaleci harika uzanarak bu topu çelmeyi başardı. Net bir fırsat kaçtı.



56. dakika. Karşılaşmanın ikinci yarısına tempo yüksek. Top iki kale arasında gidip geliyor.  Defanslar oldukça dikkatli, bu yarıda en ciddi atak Milliler'den geldi.

57. dakika. Orta sahadan Aurelio ile gelişen hızlı atağımızda Arda topu ceza sahası önündeki Fatih Tekke'ye bıraktı. Tekke savunmanın arkasına hareketlenen Gökdeniz'e pasını atamadı. İyi pas gelde etkili bir atak olacaktı.

 60. dakika. Menteshashvili ile Aurelio bir pozisyonda itişip kakıştı. Hakemde sarı kartını Gürcü futbolcuya gösterdi. 

61. dakika.
Gürcistan Takımı, sağ kanadımızdan serbest atış kullandı. Ceza sahasına yapılan ortada Menteshashvili, altıpas önünde boş kaldı. Bu futbolcu uygun durumda topa kafayı dokunamayınca kalemiz büyük tehlikeyi atlatmış oldu.



 63. dakika. Millil Takımımız'da Fatih Terim 2 oyuncu değişikliği birden yaptı. Sabri ve Arda oyundan alındı. Mehmet Topuz ve Tümer Metin sahaya giren isimler...

 67. dakika. Gürcistan'da  Shashiashvili çıkan isim Gagua oyuna girdi.

70. dakika. Gürcistan kalemizi karşıdan gören bir noktadan serbest atış kullanıyor. 6 kişilik bir baraj kurduk.

71. dakika. Maçta son bölümlere girildi. Karşılaşmanın hakemi rakibe faul düdügü çalmakta çok çömert davranıyor. Bu dakikaya kadar Milliler 5 faul atışı kullandı.Gürcüler ise 19 faul atışı kullandı.

 75. dakikada arka direğe yapılan ortaya 3 oyuncunun arasından iyi yükselen Siradze'nin kafa vuruşu ağlarımıza gitti: 1-0




82. dakikada Gökdeniz'in ortasında top Fatih Tekke'nin uzağına düştü..

85. dakikada Hamit'in ortasında Gökdeniz müsait durumda kafayı vurdu top kalecinin üzerine gidince Milli Takımımız mutlak bir beraberlikten oldu

89 dakikada Gürcistan kalecisi ile Servet arasında başlayan tartışma kısa süreli bir arbedeye dönüştü..

90. dakikada bu kez Tümer rakibine sert girince ikinci kez saha karıştı, sinirlenen Fatih Tekke'yi adaşı teknik direktör Fatih Terim sakinleştirdi..

Karşılaşma Gürcistan'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Ve böylece Gürcistan tarihinde ilk kez Milli Takımımızı yenmeyi başardı.