BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.500,94
HABER /  SPOR

Dostluk maçı FIFAlık oluyor

Fatih Terim dostluk maçı olarak oynanan Gürcistan maçında yaşanan tatsız anları FİFA'ya şikayet edeceklerini açıkladı.

Abone ol

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Gürcistan'a 1-0 yenildikleri dostluk maçında yaşanan olaylarla ilgili görüntüleri UEFA ve FIFA'da kullanacaklarını açıkladı. Terim, "Dostluk maçının karşılığı bu olmamalıydı" dedi.

Terim, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında buraya dostluk maçına geldiklerini sandığını vurgulayarak, "Ben bildiğiniz gibi zaman zaman tepki gösteriyorum. Bu gösterdiğim tepkinin haklı olduğunu ve bir türlü kendimi ifade edemiyorum. Ne oyuncularıma, ne kamuoyuna, ne de basın mensuplarına hakemle ilgili bir söz söylemedim. Ancak biz futbol federasyonunun sahada lehte ve aleyhte tüm görüntüleri çeken kamerasındaki görüntüleri UEFA ve FIFA'da kullanacağız" dedi.

HAKEMİ TEBRİK ETTİM!

Oyuncularının maçta gösterdikleri sabırları için tebrik ettiğini ifade eden Terim, "Oyuncularımıza en ufak bir ceza Yunanistan maçına yansır diye tembih ettik. Biz iddialı bir takımız, dostluk maçında fire veremeyiz. Ancak bizlerin insan olduğunu unutan bazıları zaman zaman bu konuda bizi eleştiriyorlar. Ancak bugün ne yapalım? Hepsini bir tarafa topladık. Özellikle hakemlerin odasına girip üçünü de tebrik ettim. Hakkımızı meşru zeminlerde arayacağız. Neden tebrik ettim? Duydum ki FIFA hakemiymiş. Başkasınında canını yakmasın, hakkını yemesin. Bu konuda federasyon üyelerine de söyledim. Bu her halde gidecektir. Tekmeler, küfürler hoş değil. Dostluk maçının karşılığı bu olmamalı. Bizim ülkemiz şunu bilmeli ki, her konuda bir şey olduğu zaman bizler haksız çıkıyoruz. Haklı çıkmak için sakin kalmadık, tam tersi Yunanistan maçını düşündüğümüz için sakin kaldık" diye konuştu.

MİLLİ MARŞTA AYAĞA KALKILMAMASI TERBİYESİZLİKTİR

Bir Türk gazetecinin, "Dostluk maçında çok gergin bir ortam vardı. İstiklal marşında ayağa kalkmayanlar bile oldu" sözleri üzerine Terim, "Bir insan, bir ülkenin istiklal marşında ayağa kalmıyorsa bu terbiyesizliktir. Biz onların milli marşına saygı duyuyoruz, alkışlıyoruz" yanıtını verdi.

Gürcü gazetecilerin, Terim'in söylediklerine tepki göstermesi, Türk gazetecinin sorusunun provoke edici bir soru olduğunu söylemeleri üzerine Terim, "Bizim misafirperverlikle, ülkeyle bir sorunumuz yok. Maçın dostane geçmediğini söylüyoruz. İyi anlatalım da orada da ters anlaşılmayalım. Ayağa kalmayacaksın, küfredeceksin, tekme atacaksın ondan sonra da provokasyon diyeceksin" şeklinde konuştu.