BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.506,88
HABER /  DÜNYA

ABDden Iraktan çekilme sinyali

ABD Irak'ta başarısızlık halinde çekilmeyi ciddi anlamda düşündüğünün ilk sinyallerini vermeye başladı..

Abone ol

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Amerikan Temsilciler Meclisinin silahlı kuvvetler komisyonunda yaptığı konuşmada, "Askeri imkanların her türlüsüne ihtiyacımız var. Orduların karşı karşıya geldiği savaşlar için olanaklara ihtiyacımız var. Çünkü Rusya, Çin, Kuzey Kore, İran ve diğer yerlerde neler olup biteceğini bilmiyoruz" dedi.

Gates bu sözleriyle adeta İran'a müdahaleyi muştularken bir yandan da bölgedeki belirsizliğe dikkati çekerek Türkiye'nin Kerkük ve PKK konusunda hangi adımları atacağına yönelik belirsizliğinde ipuçlarını verdi.

BAŞARISIZLIK HALİNDE ÇEKİLME SİNYALLERİ

Savunma Bakanı, Bağdat'ı barışa kavuşturmaya yönelik planın başarısızlığa uğraması halinde alternatifler üzerinde düşündüğünü de belirterek, "Başka olasılıklarla, başka alternatiflerin incelenmeye başlanmasını istedim" ifadesini kullandı.

Irak'taki Amerikan askerlerinin yeni komutanı Korgeneral David Petraeus gibi Gates de, bu alternatiflere, sadece mali yardımların azaltılmasını değil, aynı zamanda Irak'tan Amerikan birliklerinin çekilmesinin de dahil olduğunu söylüyor.