BIST 10.622
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.498,09
HABER /  GÜNCEL

Türkiye 20 yıla kalmaz yıkılır!

İlk başta bu iddiaya kargalar bile güler dense de Akşam gazetesi yazarı Engin Ardıç öyle sorular sordu ki..

Abone ol

Özellikle ABD'nin Irak'a girmesiyle ve Bush'un Büyük Ortadoğu Projesi'yle (BOP) bir çok Ortadoğu uzmanının daha önceleri defalarca dile getirdiği "Türkiye'nin geleceği karanlık, bölünme yakın" iddialarını bugünlerde herkes adeta yüksek sesle düşünür oldu.

Birçok stratejist bölgenin ABD'nin İran'a olası saldırısıyla içinden çıkılamayacak kadar karışıcağı yönünde hemfikir. Peki bu karmaşanın içinde Türkiye'nin durumu ne olacak?

Akşam gazetesi yazarı Engin Ardıç da kendine has üslubuyla, biraz esprili, biraz abartılı ama haklı sorularla bu düşünceleri bugünkü yazısında dile getirdi. "
Önce tam anlamıyla burun kıvırılacak bir tez ama daha 5-10 yıl önce Kürt Devleti söylemini en renkli rüyalarında bile göremeyen K. Irak'taki Barzani yönetimi ( artık Brazani yönetimi oldu!) şimdilerde Türkiye'ye kafa tutabiliyor.

İşte Ardıç'ın biraz da cüretkar olan o söylemiyle sorduğu sorular:

"Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak mı? Yerlerde sürünen bir ekonomi, okkalı bir dış borç, yetersiz sermaye birikimi, olmayan bir soluyla, berbat eğitim ve sağlık hizmetleriyle, ne doğulu ne batılı saçmasapan yaşama biçimiyle, yıkılmış ve yerine yenisi konulamamış ahlak düzeni, daha doğrusu düzensizliğiyle, herbiri “birer Ogün Samast” olmaya gönüllü milyonlarca işsiz, bilgisiz, becerisiz, kafasız, vahşi ve barbar lumpenproleteriyle nereye kadar gidecek bu ülke? Ne kadar gidecek?"