BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

THYde grev yolda

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yine anlaşma sağlanamadı.

Abone ol

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında mart ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Resmi arabulucunun raporunu bekleyen sendika, 6 iş günü içinde grev kararı alabilir.

Toplu iş sözleşmesi görüşme sürecinde Türk Hava Yolları, ücretlerde birinci yıl yüzde 10, ikinci yıl ise 1 ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere, 2007 yılı enflasyonu oranında artış önermişti.

Hava-İş Sendikası ise ilk 6 ay için çalışanın son 2 yıldaki reel kaybı olan yüzde 23,9 oranında zam, diğer aylar için ise enflasyon artı yüzde 5 refah payı talep etti.

11 bin 300 kişiyi temsil eden sendika, çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin düzeltilmesini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini de istiyor.

Türk Hava Yolları ise yazılı bir açıklama yaparak, görüşmelerde ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, buna karşın sendika yönetiminin uzlaşmaz bir yaklaşım sergilediğini savundu.

Resmi arabulucu raporunun sendikaya ulaşmasının ardından, 6 gün içinde uzlaşma sağlanamazsa, sendika grev kararı alabilecek.

Grev kararının ardından taraflar yeniden görüşme yapacak. Bu süreçte de anlaşma sağlanamazsa, sendika grev kararını uygulamaya geçirecek.