BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

5 yıl sonra gerçek ortaya çıktı

5 yıl devlet hastanesinde çalıştı. Gerçek ortaya çıkana kadar kimse onu çözemedi.

Abone ol

Muğla Devlet Hastanesi'nde beş yıldır ayniyat servisinde çalışan Cemalettin Külcü'nün sahte belgelerle memur olduğu ortaya çıktı. Beş yıl boyunca maaş, ikramiye, döner sermaye payı alan, devletin misafirhanesinde kalan Cemalettin Külcü, gerçeğin ortaya çıkması üzerine kayıplara karıştı.

Kendi hazırladığı sahte belgelerle 5 yıl önce Muğla Devlet Hastanesi'ne gelen ve hastaneye yeni atandığını söyleyen 40 yaşındaki Cemalettin Külcü hiçbir zorlukla karşılaşmadı. Dönemin Başhekimi Dr. Muzaffer Karayazı, sahte memurun evraklarını onayladı ve ayniyat servisinde büro memuru olarak işe başlattı. Bekar olan sahte memur, ev kiralarının yüksekliği nedeniyle ev tutamadığını söyleyince hastane yönetimi kendisine bu konuda kolaylık sağladı.

Cemalettin Külcü ilk 2 yıl hastanenin bir odasını yatakhane olarak kullandı. 3 yıldan bu yana da Muğla Tarım İl Müdürlüğü'nün misafirhanesinde düşük bir bedel karşılığı kalan sahte memur mesai arkadaşlarıyla fazla samimiyet kurmadı. Sakin tavırlarıyla dikkat çeken, hastanenin mescidinde namaz kılan memur, hastanenin ayniyat saymanlığı görevine yükseldi.

Ancak bu görevindeyken hastanenin eski yataklarını, yetkisi olmamasına karşın hurdacıya satan Cemalettin Külcü, bu görevinden alınarak tekrar büro memuriyetine döndürüldü. Sağlık Bakanlığı tarafından geçen hafta başlatılan sicil numaraları kontrol işleminde adına rastlanmayan ancak maaş bordrolarında adı ve sahte bir sicil numarası görünen Cemalettin Külcü, yakalandı. Bakanlık müfettişleri olaya el koydu.

Müfettiş Cemalettin Külcü'nün sahte memur kartını elinden alırken, odayı boşaltmasını istedi. Cemalettin Külcü hiç itiraz etmeden sahte kimliğini verdi. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Cemalettin Külcü kayıplara karıştı. Müfettişlerin olayla ilgili araştırmasını sürdürdüğü belirtildi. Sahte belgelerle beş yıldır hastanede memurluk yapan, maaşının yanında prim, ikramiye, döner sermaye ödenekleri de alan Cemalettin Külcü, gerçeğin ortaya çıkması üzerine kayıplara karıştı.

Cemalettin Külcü'nün sicil numarasının olmamasına karşın, yıllarca devletten maaşını ve diğer tüm özlük haklarını düzenli olarak alabilmesi, ‘skandal’ olarak nitelendirildi. Adının açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi “Sahte atama belgesiyle gelmiş. Atama belgeleri valilikten ve bakanlıktan onaylı görünüyordu. Ancak onaylar da sahte çıktı. Tüm sahte evrakları kendi düzenlemiş. Sicil numaraları kontrol işleminde durum ortaya çıktı. Sicil numarası da sahteymiş. Görevden el çektirildi. Burada tüm primlerden ve döner sermaye olanaklarından yararlanmış. 5 yılda devleti binlerce YTL zarara sokarak haksız kazanç elde etmiş'' dedi.

Yetkili, memur maaşlarının memurların çalıştığı resmi kurumlarda hazırlanan bordroların doldurulması ve bedellerinin devlet tarafından yatırılmasıyla ödendiğini de hatırlattı, sahte memurun sahte sicil numarasının farkedilmemesinin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Mesai arkadaşları da Cemalettin Külcü'nün kimseyle fazla konuşmadığını belirterek, “Sürekli namaz kılıyordu. İşle fazla ilgilenmezdi. Sessiz biriydi. Bize sırlarını açmazdı. Pek dostu yoktu. Kimseye de zararı yoktu'' diye konuştu.