BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bombacılar K. Iraktan geldi

Sansasyonel eylem yapacaklardı. Son anda yakalandılar.. İşte ele geçirilenler.

Abone ol

Diyarbakır’da 2 ayrı bombalama eylemine katılan 7 kişi yakalandı.

Yakalanan bombacıların Kuzey Irak’taki PKK kamplarında bomba eğitimi aldıkları ve başta Diyarbakır olmak üzere birçok ilde bombalama eylemi yapmayı planladıkları bildirildi.

Yakalanan sanıkların üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde A-4 patlayıcılar ile bomba düzeneklerinde kullanılan cep telefonları, araç kumandaları ve elektrikli fünyeler ele geçirildi.

Diyarbakır’da 15 Mayıs’da Ofis Gevran Caddesi üzerinden geçen askeri servis aracına yönelik bombalı eylem yaptıkları belirlenen 7 kişi yakalandı. Yakalananların 6 Nisan’da da bir polis memurunun aracına da bomba koydukları saptandı. 

Yakalanan kişilerin üzerinde ve gösterdikleri yerlerde 2 kilo 255 gram A-4 patlayıcı, parça tesirli demir bilyeler, bomba kullanımında kullanılan cep telefonları, araç kumandaları, bölücü örgütün kırsal alanda çekilen fotoğrafları, örgüsel dökümanlar ele geçirildi.

EYLEM HAZIRLIĞI YAPERKEN YAKALANDILAR
Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, yakalanan kişilerin eylem hazırlığındayken yakalandığını belirterek, “Bombalama türü eylemler yapmayı planladıkları belirlendiö dedi. Yakalanan kişilerin başta askeri bölgeler olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eylem yapmayı planladıkları öğrenildi. Adli mercilere sevk edilen sanıkların tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi..