BIST 10.046
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.400,48
HABER /  SPOR

TFFden Kulüpler Birliğine cevap

Türkiye Futbol Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfı'nın yapmış olduğu toplantının ardından yaptığı açıklamalara bugün resmi siteden cevap verdi.

Abone ol

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Kıymetli kulüp başkanlarımızın katılımıyla 9 Aralık 2009 günü gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısı sonrasında bir açıklama yapılmıştır. Değerli yöneticilerimizin Türk Futbolu ve Turkcell Süper Ligimizle ilgili görüş ve düşünceleri, Türkiye Futbol Federasyonu açısından her zaman çok büyük bir önem arz etmektedir. Ancak açıklamada yer alan bir yaklaşımın özenle altının çizilmesi üzerine federasyonumuz tarafından konu hakkında görüş bildirme ihtiyacı doğmuştur. Bu da; kıymetli başkanlarımızın Merkez Hakem Kurulu'na karşı güvensizliklerini bildirdikleri cümlelerdir.

Hatırlatmak isteriz ki, bugün tüm dünyada profesyonel spor, yaşanan müthiş rekabete bağlı olarak büyük bir gelişme göstermektedir. Özellikle futbol gibi spor endüstrisinin lokomotifi olan yaygın ve gelişmiş branşlarda, bu gelişme çok daha süratli olmaktadır. Gelişime bağlı olarak futbol; her geçen gün daha hızlı, ikili mücadelelerin çok daha yoğun ve sert yaşandığı bir oyun haline gelmektedir. Bu nedenle, müsabakaları yöneten hakemlik müessesinin de önemi artmakta ve endüstri içerisindeki rolü sürekli büyümektedir.

Bugün, gelişmiş tüm futbol endüstrilerinde ve ülkemizde hakem hataları konusu özenle ele alınmakta ve konuya son derece bilimsel olarak yaklaşılmaktadır. Amaç; var olan olası hata oranlarını minimuma indirmek ve endüstrinin bu önemli parçasını daha sağlıklı işler boyuta getirmektir. UEFA ve FIFA da bu konuda farklı çalışmalar gerçekleştirmekte, birçok öneriyi dikkate alarak denemelerde bulunmakta, bazı farklı uygulamaları hayata geçirip sonuçları hakkında araştırmalar yapmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hatalar olmaktadır. Bu hatalar, hakemlik müessesesinin bir parçasıdır. Ve tüm futbol yönetim kurumlarında olduğu gibi Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK de bu hataları en aza indirebilmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Unutulmaması gerekir ki, hakemlerimiz futbol ailemizin son derece önemli bir parçasıdırlar ve onların performansları futbolumuzun sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi adına son derece önemlidir. Bu süreç içinde "güven" sözcüğünü hakemlik müessesemiz adına pozitif olarak kullanmamız gerektiği düşüncesindeyiz. Aksi yaklaşımlar çözüm yolunda atılan tüm iyi niyetli adımlara sekte vurmaktadır. Görüşümüz bu süreçte hakemlerimize destek olunması yönündedir ve tüm futbol ailemizden beklentimiz bu yöndedir. Bu vesileyle Türkiye Futbol Federasyonu olarak Merkez Hakem Kurulumuza ve hakemlerimize olan inanç ve güvenimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz.

Son olarak şunu da belirtmek isteriz ki, Kulüpler Birliği'mizin Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşmak istediği görüşler bizim için son derece önemlidir. Kendilerinin, sorunlar ve çözüm önerileri konusundaki görüş ve taleplerini dinlemek, onlara yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi vermek ve birlikte çözüm yolları oluşturmak bizlere mutluluk verecektir. Bu nedenle Kulüpler Birliği'ni oluşturan değerli başkan ve yöneticilerimizle bir araya geleceğimiz toplantı için kendilerini Türkiye Futbol Federasyonu'nda ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Türk Futbolu'nun sorunlarını karşılıklı diyalog içinde hep birlikte çözerek ilerlemeyi beraber sağlamak, Türkiye Futbol Federasyonu'nun temel vizyonudur."